Henry Cavill waagt zich aan nieuwe grote franchise

News
vrijdag, 16 december 2022 om 11:00
Het rommelt de laatste tijd nogal rondom Henry Cavill. De acteur vertrok bij The Witcher, met als officiële reden dat hij Superman ging spelen, maar vervolgens paste zijn versie van het personage niet in de plannen van DC. Maar Cavill zit niet stil en komt waarschijnlijk met een gloednieuwe serie in een andere grote franchise.
Tot de grote teleurstelling van veel fans gaat Henry Cavill niet meer te zien zijn als Geralt of Rivia of Superman. Maar waarschijnlijk komt hij met een andere serie voor een vergelijkbaar publiek. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Cavill centraal staat in een Warhammer 40,000 serie.
Cavill zal in de serie spelen en fungeren als uitvoerend producent. De serie zal waarschijnlijk te zien zijn bij Amazon Prime Video. Die deal is nog niet helemaal rond, maar Amazon is in de laatste gesprekken om de rechten in handen te krijgen. Er zou maanden onderhandeld zijn met verschillende partijen, waarbij Amazon als winnaar boven water kwam.
Er zijn momenteel nog weinig details bekend over de serie. Er zijn bijvoorbeeld nog geen schrijvers. Dat betekent ook dat het nog een poosje kan duren voor we deze serie te zien krijgen.

Wat is Warhammer 40,000?

Warhammer 40,000 is van oorsprong een tabletop wargame, waarin spelers legers bouwen en die vervolgens tegen andere spelers ten strijde laten trekken. De setting is deels fantasy en deels science-fiction. Naast de tabletop game zijn er ook verschillende video games gebaseerd op Warhammer 40,000, waarvan Darktide de meest recente release is.