Mick Schumacher gaat aan de slag als coureur bij Mercedes

News
vrijdag, 16 december 2022 om 10:30
mich schumacher toto wolff mercedesf1671178972
Het contract van Mick Schumacher bij Haas is niet verlengd, waardoor het leek alsof de zoon van Michael Schumacher nu al afscheid moest nemen van de Formule 1. De jonge coureur heeft nu alleen een plekje bemachtigd bij het team van Mercedes.
Het 2022-seizoen van Mick Schumacher was er één van pieken en dalen. Aan het begin van het seizoen was teamgenoot Kevin Magnussen duidelijk de betere van het stel en de Deen wist dan ook kostbare punten te pakken voor het team. Schumacher had voornamelijk dure crashes, maar wist zich daarna goed te herpakken - maar pas op het moment dat de auto van Haas niet meer zo competitief was.
De relatie tussen Schumacher en teambaas Guenther Steiner was bovendien niet opperbest, waardoor het team heeft besloten om het contract van de Duitser niet te verlengen. Dat leek op het einde van de coureur in de Formule 1, maar dat is nog niet helemaal het geval.
Mercedes heeft namelijk via Twitter bekendgemaakt dat Mick Schumacher aan de slag gaat bij het team. Hij zal vanaf 2023 optreden als reservecoureur, voor als George Russell of Lewis Hamilton niet kunnen deelnemen aan een Grand Prix.

Stoelendans in de Formule 1

De aankondiging volgt in een week vol andere verrassingen in F1. Na het ontslag van Mattia Binotto bij Ferrari is er namelijk een stoelendans ontstaan onder teambazen. Zo werd eerst aangekondigd dat Fred Vasseur het team van Alfa Romeo verlaat en de positie van Binotto overneemt.
Vervolgens kwam Alfa Romeo met het nieuws dat Andreas Seidl de nieuwe CEO wordt van het team, waardoor Andrea Stella bij McLaren is gepromoveerd tot teambaas. En ondertussen werd Jost Capito plotseling ontslagen, samen met de technisch directeur, bij Williams. Wie dat team in 2023 gaat leiden is nog niet bekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties