‘Henry Cavill wilde al eerder stoppen met The Witcher’

News
woensdag, 02 november 2022 om 10:30
the witcher netflixf1623661902
Netflix gaat na seizoen 3 door met The Witcher, maar Henry Cavill niet. Hij wordt in seizoen 4 vervangen door Liam Hemsworth. Dat we nog een derde seizoen met Cavill krijgen lijkt nu een gelukje, want er zijn berichten dat de acteur al eerder wilde stoppen met de serie.
Volgens de website Redanian Intelligence, die zich volledig bezighoudt met nieuws rondom The Witcher, had Henry Cavill al bij seizoen 2 twijfels of hij door moest gaan met de rol van Geralt of Rivia. Een anonieme bron zou de site al in de zomer van 2021 hebben aangegeven dat Cavill het niet eens was met de producers van de serie over de rol van Geralt. Redanian Intelligence koos er op dat moment voor om geen bericht te doen van deze geruchten.
Maar nu Cavill inderdaad vertrekt lijkt het verhaal ineens vrij significant. Seizoen 3 was nog niet aangekondigd toen deze berichten aanvankelijk binnenkwamen en toen het wel werd aangekondigd werd ook meteen duidelijk dat Cavills salaris ruim was verdubbeld. Dat nieuwe salaris lijkt nu niet groot genoeg om Cavill nog langer vast te houden als een Geralt waar hij niet helemaal achter staat.
Onlangs meldde een voormalig schrijver van The Witcher ook dat verschillende mensen in writers room van de Netflix-serie eigenlijk een hekel hebben aan de boeken en de games. Cavill heeft vaker aangegeven dat hij juist enorm fan is van de boeken. Onenigheid over hoe Geralt neergezet wordt kan dus zeker een factor zijn in Cavills vertrek.

Vertrekt Henry Cavill bij The Witcher voor Superman?

Cavills vertrek bij The Witcher werd aangekondigd rond dezelfde tijd dat bekend werd dat hij terug zou keren als Superman. Er was dan ook een aanname dat dat de reden was dat hij stopte met The Witcher. Wellicht is het nog steeds een factor, maar Cavill heeft in eerdere interviews laten weten dat hij het voor mogelijk hield om beide rollen te combineren.