Henry Cavill toch niet terug als Superman

News
donderdag, 15 december 2022 om 10:30
batman v supermanf1700562718
De meest iconische superheld van DC heeft al in geen jaren een eigen film gehad, maar dat moet veranderen. Zo hoorden we een aantal maanden geleden dat Henry Cavill de rol van Superman weer op zou pakken. Maar die plannen zijn nu het raam uit.
Cavills terugkeer als Superman werd in oktober aangekondigd, maar pas daarna werden James Gunn en Peter Safran aangesteld als studiobazen van DC Studios. Hun nieuwe plan voor DC films heeft weliswaar ruimte voor Superman, maar niet voor de versie van Henry Cavill. Dat laat James Gunn weten via Twitter en Cavill bevestigt het ook via Instagram.
De nieuwe Superman-film wordt geschreven door James Gunn zelf en hij is daar al een tijdje mee bezig. In de nieuwe plannen voor DC zal in eerste instantie gefocust worden op een jongere versie van het personage (al is het geen origin story). Vandaar dat de rol niet meer door Henry Cavill, inmiddels 39, gespeeld zal worden.
Dat wil niet zeggen dat Cavill helemaal geen toekomst meer heeft met DC. Er zijn gesprekken met hem geweest en Gunn zegt dat er allerlei mogelijkheden zijn besproken om toch met Cavill samen te werken. Wat voor mogelijkheden dat zijn is niet bekend.

Veel veranderingen voor DC films

Dat Cavill terugkeert als Superman om vervolgens weer te moeten vertrekken voor hij ook maar een cape heeft aangeraakt is het zoveelste teken dat Warner Bros. lang zoekende is geweest naar de juiste aanpak voor DC. Van de zomer werd bijvoorbeeld ook een Batgirl-film geannuleerd terwijl hij al af was. Ook zou de release van The Flash een groot vraagstuk zijn geweest, al had dat meer te maken met het gedrag van Ezra Miller.