God of War-serie officieel in de maak bij Amazon

News
donderdag, 15 december 2022 om 10:00
2022 09 13 god of war 1f1664122941
Amazon gaat aan de slag met een televisieserie van God of War. Deze verschijnt op Amazon Prime Video en wordt onder andere ontwikkeld door bekende namen van The Wheel of Time, Iron Man en de makers van de 2018-game. Wanneer de serie verschijnt is nog niet duidelijk.
De nieuwe serie belooft het verhaal van Kratos en Atreus te volgen uit de 2018-titel met dezelfde naam. Het Noorse rijk staat centraal. "Kratos begint aan een gevaarlijke reis met zijn zoon nadat zijn geliefde vrouw sterft om haar laatste wens in vervulling te laten gaan: haar as uitstrooien op de hoogste berg in het rijk", schrijft The Hollywood Reporter die de beschrijving al in handen heeft.
Rafe Judkins, Mark Fergus en Hawk Ostby staan aan het hoofd van de nieuwe God of War-serie voor Amazon Prime. Judkins werkte eerder aan The Wheel of Time en zal voor de serie als showrunner dienen. Fergus en Ostby zijn de schrijvers van de serie en werkten eerder aan Children of Man, The Expanse en Iron Man.

PlayStation nauw betrokken bij God of War-serie

Ook zijn Cory Barlog, creatief regisseur van God of War en het vervolg God of War Ragnarök, en Yumi Yang, studiohoofd van Santa Monica Studio betrokken bij de serie. Tevens is Asad Qizilbash, baas van PlayStation Productions, betrokken bij de ontwikkeling van de serie.
"God of War is één van PlayStations meest-geliefde games, dus kijken we erg uit naar de samenwerking met Sony Pictures Television en Amazon Studios om de geliefde reeks naar fans en een nieuw publiek te brengen op een spannende en authentieke manier", aldus Qizilbash.
Hoe de nieuwe serie in de smaak valt, is nog even afwachten. In de tussentijd kunnen fans wel al aan de slag met het nieuwste God of War-deel, Ragnarök, die eerder dit jaar verscheen op de PlayStation 5. In onze review kun je precies lezen waarom het één van de beste titels van het jaar is.