DC Studios komt onder leiding te staan van Marvel regisseur

News
woensdag, 26 oktober 2022 om 9:30
batman v supermanf1700562718
De films van DC Comics staan vanaf volgende week onder de leiding van een Marvel regisseur en een Warner Bros. Producent. James Gunn en Peter Safran zijn vanaf volgende week namelijk co-CEO's van DC Studios.
The Hollywoord Reporter heeft gisteren onthuld dat James Gunn (regisseur van Guardians of the Galaxy en Peace Maker) samen met Peter Safran (producent van Conjuring en Aquaman) vanaf 1 november DC Studios gaat leiden. Ze staan met hun nieuwe functie direct onder de nieuwe Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav. Gunn neemt vooral het creatieve gedeelte van DC Studios op zich, terwijl Safran meer de zakelijke kant van DC Studios gaat aansturen.
In eerste instantie had Gunn een betere relatie met Marvel, aangezien hij de regisseur is van alle Guardians of the Galaxy films, maar na wat ophef over zijn oude tweets werd hij ontslagen. Intussen is hij al een paar jaar weer terug om te werken aan Guardians of The Galaxy. Vol 3 en de Guardians of the Galaxy Holiday Special. Gunn was in de tijd dat hij absent was van Marvel aangenomen door DC om te werken aan The Suicide Squad en Peacemaker. Dit zijn een paar van de best ontvangen projecten van DC in de afgelopen jaren en het is dan ook niet gek dat Gunn de creatieve kant van DC Studios mag gaan leiden.

Kan James Gunn DC herstellen?

De DC films staan er de afgelopen jaren niet echt om bekend dat ze goed ontvangen worden. Sinds David Zaslav de nieuwe CEO van Warner Bros. is geworden, lijkt er alleen nog meer chaos te ontstaan, wat betreft de DCEU. Allerlei projecten zoals de Batgirl film werden geschrapt door Warner Bros. Discovery. Er was een paar dagen terug wel het nieuws naar buiten gekomen dat een fan favoriete Superman acteur terugkeert. Het is dus nog even afwachten of James Gunn en Peter Safran de reputatie van DC kunnen herstellen.