HBO’s Harry Potter-reboot vult twee belangrijke rollen

News
woensdag, 26 juni 2024 om 20:00
michael gambon harry potter and the goblet of firef1695910069
Ondanks de aanhoudende populariteit van Harry Potter, is er in film en tv al een tijdje niets mee gebeurd. In ieder geval niets dat een daverend succes was. Warner Bros. Discovery gaat de franchise nieuw leven inblazen en heeft nu twee belangrijke namen gevonden.
Vorig jaar besloot de top van Warner Bros. Discovery dat het tijd was om Harry Potter opnieuw te verfilmen. Maar de reboot zal niet in de bioscoop komen. In plaats daarvan wordt het een serie op HBO, om zo meer tijd te kunnen besteden aan dingen die in de films erg snel afgehandeld werden of zelfs geschrapt werden.
Veel concreet nieuws over deze reboot hebben we in de afgelopen tijd niet gezien. Maar nu heeft HBO iets te melden. Er zijn twee belangrijke rollen gevuld: de showrunner is gevonden en de eerste regisseur staat vast. Het gaat om Francesca Gardiner en Mark Mylod, die beiden aan Succession werkten (via Variety).
Succession ligt natuurlijk ver af van het genre van Harry Potter, maar Gardiner is ook bekend met fantasy. Ze werkte namelijk ook aan de serie van His Dark Materials, die HBO maakte in samenwerking met de BBC. Ook Mylod heeft al aan meerdere grote HBO-projecten gewerkt, waaronder Game of Thrones, The Last of Us en Entourage.

Cast wordt volgende stap voor Harry Potter reboot

Een showrunner en een regisseur zijn van belang voor een serie, maar de camera’s gaan nog niet al te snel draaien. Er is namelijk nog geen cast gevonden voor de serie. Maar eerder werd wel aangegeven dat het vinden van een cast de volgende stap zou zijn als er een showrunner zou zijn. Vermoedelijk begint de zoektocht naar de nieuwe Harry Potter dus snel.
Veel castleden uit de originele serie zullen waarschijnlijk niet terugkeren. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zijn vanzelfsprekend te oud om hun rollen weer op te pakken. Radcliffe heeft bovendien al aangegeven dat hij alleen maar de spotlight zou stelen van de nieuwe Harry Potter en daarom geen interesse heeft. Andere castleden zouden er wel voor openstaan om terug te komen, zij het in een andere rol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties