Wanneer kun je de PS5 Pro reveal verwachten?

Article
woensdag, 26 juni 2024 om 21:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Verschillende insiders, geruchtenmakers en leakers zijn het erover eens dat er een PS5 Pro in de maak is. Velen hadden verwacht dat hij inmiddels onthuld zou zijn. Dat is niet het geval, maar wanneer is de onthulling dan wel?
Eén van de eerste gaming showcases waarover geruchten begonnen op te duiken dit voorjaar was een grote show van PlayStation. Voor velen leek dat ook een logisch moment voor de onthulling van de PS5 Pro, aangezien de vorige PlayStation Showcase (mei 2023) ook hardware en accessoires onthulde. Uiteindelijk kwam Sony alleen niet met een showcase, maar met een State of Play en daarin was geen spoor te vinden van de PS5 Pro.

Toch nog een PlayStation Showcase?

De vraag is nu wanneer Sony de PS5 Pro wel gaat onthullen. Het eerste wat daarbij de moeite waard is om te onthouden is dat een PlayStation Showcase niet alleen in mei kan vallen. Het is een maand waar Sony een zekere voorkeur voor lijkt te hebben, maar er zijn eerder showcases uitgezonden op andere momenten in het jaar.
Iets dat bijvoorbeeld ook al is voorgekomen, ook in het PS5-tijdperk, is een showcase in september. Het is nu moeilijk te zeggen of dat dit jaar gaat gebeuren, maar het behoort duidelijk tot de mogelijkheden. Als Sony met de gedachte speelt om rond die tijd een showcase te houden, zullen er vast naarmate de zomer vordert geruchten ontstaan. De aankondiging kan alleen tot best laat op zich laten wachten.
close up playstation 5 ps5 dualsensef1604590553

State of Play kan bijna altijd

Uiteraard hoeft de onthulling van de PS5 Pro niet per se in een evenement te zitten dat PlayStation Showcase heet. Een State of Play kan soms ook best lang en groot zijn. Hoewel deze presentaties zich meestal richten op software, kan Sony er in principe mee doen wat het wil. Het kan dus ook de plek zijn voor een hardware-onthulling.
Van een State of Play is het helaas alleen maar lastiger om te voorspellen wanneer er één komt. Maar aangezien we net een State of Play hebben gehad, zouden we er niet vanuit gaan dat er deze zomer nog een presentatie komt. Het najaar zou natuurlijk best kunnen.

Helemaal geen grote presentatie?

Dan is er nog de mogelijkheid dat de PS5 Pro helemaal niet in een presentatie of showcase wordt onthuld. Er kan zomaar op een dag een teaser op social media verschijnen, of een post op de PlayStation Blog. Dat is bijvoorbeeld hoe de PS5 Slim vorig jaar werd onthuld.
Nu had dat model niet echt een grote hardware upgrade te bieden, dus we zouden verwachten dat er voor de PS5 Pro iets meer aandacht is. Een Pro zou gelden als een nieuwe console, terwijl de Slim diende als vervanger van het originele model. De releasedatum van de Slim was ook onduidelijk, omdat hij eigenlijk als een soort software-update over verschillende markten geleidelijk werd uitgerold.
playstation 5 rechtopf1604590376

Plostelinge onthulling?

Van de PS5 Pro zouden we verwachten dat hij wel een heldere releasedatum heeft, die in de meeste markten gelijk is. Naar verluidt wil Sony de console in het najaar op de markt brengen. Als dat kloppende, up-to-date informatie is, heeft Sony niet meer heel veel tijd om de console uit te brengen.
Maar tegelijkertijd kan het wel zijn dat de console laat wordt onthuld. De PS4 Pro werd maar twee maanden voor de release uit de doeken gedaan. Aangezien de console beter, maar niet totaal anders is dan het standaardmodel, is een lange marketingcyclus niet per se een grote noodzaak.
Het idee van een onthulling kort voor release kan trouwens overeenkomen met het eerdere idee van een showcase in september. Stel, de PS5 Pro komt in het najaar uit en het wordt november, dan kom je uit op een onthulling in september als hetzelfde patroon gevolgd wordt dat er was met de PS4 Pro reveal en release. We zouden dus zeker vanaf september de ogen en oren goed open houden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties