Alles wat je over de Harry Potter reboot serie moet weten

Article
woensdag, 17 april 2024 om 18:00
hbo harry potterf1681371104
Harry Potter-fans kunnen eindelijk uitkijken naar een nieuwe serie. De toverwereld van JK Rowling wordt binnenkort voorzien van een compleet nieuwe serie, een reboot van de filmreeks. Dat betekent dat de boeken opnieuw verfilmd zullen worden, maar dit keer voor de beeldbuis.
Waner Bros. Wil graag meer doen met Harry Potter en heeft besloten dat een nieuwe adaptatie van de Harry Potter-boeken dan niet kan ontbreken. Dit keer wordt het gedaan in serievorm, waarbij uitgever Warner Bros. Discovery spreekt van een project dat tien jaar in de maak zal zijn. Tijd om alle details die we nu al weten op een rijtje te zetten.

Harry Potter reboot serie releasedatum

We trappen gelijk maar af met de grootste vraag van allemaal: wanneer verschijnt de serie? Momenteel is er nog geen datum bekend waarop de serie verschijnt. Warner Bros. Discovery hoopt dat de serie in 2026 kan verschijnen. Hij verschijnt dus niet al te snel, want er moet nog enorm veel gebeuren voordat het filmen van seizoen 1 kan beginnen.

Nieuwe cast en bekende gezichten

Daarover gesproken, de gehele cast voor de nieuwe Harry Potter-serie moet nog gevonden worden. Het betekent tegelijkertijd dat we de oorspronkelijke acteurs uit de films niet per se terug hoeven te verwachten. De casting van de serie moet nog beginnen, dus wie de iconische rollen gaan vertolken is nog maar de vraag. Aangezien er veel jonge acteurs nodig zijn, zal de casting van hoofdrollen waarschijnlijk niet gebeuren zolang niet bekend is wanneer de camera's precies gaan draaien.
Als we al acteurs terugzien in de serie, zal het vast in andere rollen zijn. Sommige acteurs hebben ook al aangegeven wel of geen interesse te hebben. Natalia Tena (Nymphadora Tonks) ziet een rol bijvoorbeeld wel zitten. Daniel Radcliffe (Harry Potter) daarentegen denkt dat hij de nieuwe cast alleen maar in de weg zou zitten.
Toch zijn er achter de schermen wel een aantal bekende gezichten die betrokken zijn bij de serie. Zo zal J.K. Rowling, de schrijver van de boekenreeks, als uitvoerend producent betrokken bij het project. Ook worden er gesprekken gevoerd met David Heyman. Hij was betrokken bij alle acht films als producent en dus wil Warner Bros. Discovery hem terug hebben om de serie ook te overzien als uitvoerend producent.
Qua showrunners en schrijvers is HBO nog op zoek, maar er zouden een paar finalisten zijn. Zo worden er schrijvers van Succession, Teenage Bounty Hunters en The Devil's Hour overwogen. Een keuze is voor zover bekend nog niet gemaakt.

Waar kan je de Harry Potter reboot serie kijken?

Dat de serie in de maak is, is voor velen geweldig nieuws. Wel ben je misschien benieuwd op welke streamingdienst je de serie kunt verwachten. De Harry Potter-serie komt naar HBO Max. Even leek het erop dat die dienst inmiddels Max zou heten, maar dat plan gaat in Nederland niet door.
Wel wordt de streamingdienst evengoed samengevoegd met Discovery+, waardoor er veel meer content op de dienst te zien is. Denk hierbij vooral ook aan een scala aan programma’s met een reality-tv-randje. Dat heeft verder weinig met Harry Potter te maken, maar als je een abonnement neemt om de serie te kijken, is er dus nog veel meer te zien.

Hoeveel seizoenen krijgt de Harry Potter serie?

Als laatste is er nog de vraag hoeveel seizoenen de nieuwe serie gaat krijgen. Gelukkig heeft de CEO van Warner Bros. Discovery daar al duidelijkheid over gegeven. De reboot krijgt 7 seizoenen, één per boek. Of daar gedurende de hele serie aan vastgehouden wordt, is de vraag. Sommige latere boeken zijn een stuk dikker dan de eerdere, dus wie weet valt het besluit om een boek over meerdere seizoenen te verdelen, of sommige seizoenen aanzienlijk langer te maken.
De zeven seizoenen zullen waarschijnlijk niet jaarlijks uitkomen, zoals dat vroeger op tv-netwerken gebruikelijk was. In het streamingtijdperk komt het steeds vaker voor dat er meer dan een jaar tussen de seizoenen zit. Aangezien de Harry Potter-reboot wordt omschreven als een project van tien jaar, lijkt het waarschijnlijk dat er tussen sommige seizoenen een groter gat zal vallen.
Duidelijk is in ieder geval dat Harry Potter terug is en een compleet nieuwe generatie van fans aan moet gaan spreken. Of dat daadwerkelijk gaat lukken, moet nog blijken. Tot die tijd kun je hieronder in de reacties laten weten of je uitkijkt naar de nieuwe Harry Potter reboot serie.

Populair Nieuws

Laatste Reacties