HBO Max heeft grote plannen voor Nederland

News
maandag, 28 februari 2022 om 12:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Streamingdienst HBO Max is vanaf 8 maart beschikbaar in Nederland. Eén van de belangrijkste doelen van de streamingservice is om het aanbod voor elk land aantrekkelijk te maken met content van eigen bodem.
Amerikaanse streamingdienst HBO Max wil naast haar eigen gigantische aanbod ook programma’s gaan maken van Nederlandse bodem. Het platform wil namelijk voor elk land eigen films en series ontwikkelen, zodat het aanbod in ieder land voldoet aan de wensen van de gebruiker.
Momenteel zijn er nog geen officiële programma’s aangekondigd, maar wel heeft het bedrijf aangekondigd dat ze met verschillende Nederlandse filmmakers aan het praten zijn en er al enkele projecten uitgewerkt worden. In de komende maanden kunnen we misschien al een aankondiging verwachten. We hoeven sowieso niet lang te wachten op Nederlandse films op HBO Max, want wanneer de dienst naar Nederland komt zullen er oudere bioscoopfilms van Nederlandse bodem op de dienst te zien zijn.
Het was eigenlijk al te verwachten dat HBO Max deze plannen voor Nederland zou hebben. In andere landen handelt HBO Max namelijk op dezelfde manier. In bijvoorbeeld Spanje en de Scandinavische landen zijn er al allerlei projecten in diverse genres in de maak. In deze landen werd HBO Max op 26 oktober van vorig jaar beschikbaar. Er wordt daar gewerkt aan verschillende komedie-, drama-, actie- en zelfs animatieseries. Bij het maken van deze programma’s worden ook lokale filmmakers en teams betrokken.
Alle films en series die HBO Max in niet-Nederlandse landen maakt zullen in principe ook op de Nederlandse versie van het platform verschijnen. Er zijn enkele uitzonderingen, want sommige programma’s hebben een exclusieve deal binnen dat land.

HBO Max in steeds meer landen beschikbaar

HBO Max is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het beschikbaar komen in zoveel mogelijk landen. Momenteel kunnen 46 landen van het aanbod van de streamingdienst genieten. Op 8 maart worden hier nog eens 15 landen aan toegevoegd. Dan is het ook eindelijk de beurt van Nederland. In de eerste maand is een abonnement met een bizarre deal te scoren.