Oscar-genomineerde film komt snel naar HBO Max

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 14:00
hbo maxf1650354911
Onlangs werden de nominaties voor de aankomende editie van de Academy Awards bekendgemaakt. Filmliefhebbers willen er nu misschien werk van maken om zoveel mogelijk genomineerde films te zien. Daar gaat HBO Max je binnenkort bij helpen.
In februari komt er een Oscar-genomineerde film naar HBO Max. Het gaat om All That Breathes, een film die is genomineerd in de Best Documentary Feature categorie. De film verschijnt op 8 februari oip de streamingdienst.
All That Breathes volgt twee broers die hun leven wijden aan het beschermen van de zwarte wouw (black kite in het Engels), een majestueuze roofvogel die essentieel is voor het ecosysteem van New Delhi en die door de luchtvervuiling soms letterlijk uit de lucht valt. Te midden van milieutoxiciteit en sociale onrust zijn de 'kite brothers' dag en nacht in de weer met het verzorgen van de vogels in hun geïmproviseerde vogelkelderhospitaal.

Veel lof voor Oscar-genomineerde All That Breathes

De film onderzoekt de band tussen de zwarte wouw en de broers die hen helpen terug te keren in de lucht en biedt een bijzondere kijk op hoe mens en dier met elkaar samenleven. De film werd door The New York times omschreven als een van de beste films van 2022. Ook heeft All That Breathes al de nodige prijzen gewonnen, bijvoorbeeld op Sundance en het filmfestival van Cannes.
Het lijkt er dus op dat All That Breathes ook bij de Oscars nog wel eens een grote kanshebber kon zijn. De competitie voor de film kun je zien in dit overzicht van alle nominaties. De favoriet van dit jaar is Everything, Everywhere, All at Once, die genomineerd is voor 11 Oscars.