'Toekomst Fantastic Beasts hangt af van The Secrets of Dumbledore'

News
woensdag, 13 april 2022 om 17:00
Het nieuwste deel van de Fantastic Beasts-franchise draait net in de bioscoop en volgens de planning komen er nog twee films. Maar naar verluidt hangt alles af van de resultaten van The Secrets of Dumbledore.
Na de laatste Harry Potter-film leek het erop dat de wereld van J.K. Rowling nooit meer op het witte doek zou verschijnen, maar het tegendeel werd bewezen in 2016 met de release van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Warner Bros. heeft zoveel vertrouwen in de franchise, dat het plan is om vijf films te maken.
Maar mogelijk gaat dat plan toch niet door. Volgens Variety hangt de toekomst van de Fantastic Beasts-franchise nu helemaal af van The Secrets of Dumbledore, de nieuwe film die net in de bioscoop draait. Als de film niet geliefd is bij het publiek, en dus ook niet veel geld in het laatje brengt, dan wordt er mogelijk een streep gezet door films vier en vijf. Naar verluidt is er dan ook nog geen script voor Fantastic Beasts 4 geschreven.

Veel controverse rondom Fantastic Beasts

Wat niet meehelpt voor de franchise is dat de films geplaagd worden door controverse en problemen. Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore is zeker niet het enige project dat vertraging heeft opgelopen door het coronavirus, maar daarnaast is ook nog één van de hoofdrolspelers, Johnny Depp, vervangen door Mads Mikkelsen. De iconische acteur had namelijk een rechtszaak verloren tegen de tabloid The Sun, na claims dat Depp zijn ex-vrouw zou hebben geslagen.
Daarnaast is acteur Ezra Miller, die Credence Barebone speelt in Fantastic Beasts, recent nog opgepakt wegens agressief en ongepast gedrag. En dan is er natuurlijk nog de controverse rondom J.K. Rowling zelf. De schrijfster is is zeer uitgesproken tegen rechten voor transgenders, wat haar op veel kritiek is komen te staan. Veel Harry Potter-fans willen daardoor niks meer met de franchise te maken hebben, omdat ze daarmee J.K. Rowling zouden steunen.

Populair Nieuws