Hogwarts Legacy: Alles over de nieuwe Harry Potter game

Article
donderdag, 02 februari 2023 om 15:00
hogwarts legacyf1673674949
Avalanche Software brengt volgende maand Hogwarts Legacy uit op de PS5, Xbox Series X en PC. Er is door middel van trailers en presentaties dan ook genoeg informatie gegeven over de game. Hier wordt alle informatie, zoals de Hogwarts Legacy releasedatum en hoe de game in elkaar zit op een rijtje gezet!

Wat is Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy is een nieuwe game die zich afspeelt in de Wizarding World of Harry Potter. De game is een actie-RPG die gemaakt wordt door ontwikkelaar Avalanche Software. Deze studio is bekend van onder ander Disney Infinity. Nadat Avalanche een unieke ervaring gemaakt had voor de fans van Disney is het nu de beurt aan de Harry Potter-fans.

Wat is de Hogwarts Legacy releasedatum?

De Hogwarts Legacy releasedatum is nogal ingewikkeld. Het hangt er namelijk vanaf op welk platform je de game wilt spelen. Op PC, PS5 en Xbox Series X en S komt de nieuwe Harry Potter game op 10 februari 2023 uit. Degene die de game op PS4 of Xbox One willen spelen, moeten wachten tot 4 april 2023. Spelers op de Nintendo Switch moeten het meest geduldig zijn, de Hogwarts Legacy releasedatum staat daar op 25 juli 2023.
hogwarts legacyf1610368146

De Hogwarts Legacy gameplay

In Hogwarts Legacy verplaats je jezelf helemaal in het leven van een student van Hogwarts. Je maakt een eigen karakter dat over bijzondere tovenaarskrachten beschikt. Deze krachten kunnen gevolgen hebben voor de hele Wizarding World. Naast dat je de mysterie rondom deze krachten ontrafelt, blijf je een Hogwarts student.
Het is daarom de bedoeling dat je ook aan de activiteiten van de school meedoet. Eerst word je gekoppeld aan één van de vier huizen die we uit de Harry Potter films en boeken kennen: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw of natuurlijk Slytherin. Binnen deze huizen kun je allerlei vrienden maken. Maar Hogwarts blijft een school en daarom is het ook de bedoeling dat je naar klassen gaat.
Verder kun je tussen de lessen door de school zelf ontdekken in een open-wereld. Het gebouw van Hogwarts zelf brengt namelijk ook een heleboel mysteries met zich mee, zoals puzzels en geheime doorgangen.

Waar gaat Hogwarts Legacy over?

In de wereld van Hogwarts Legacy gaan er geruchten rond dat de goblins in opstand komen. Samen met professor Fig, ga je op onderzoek uit om te kijken of deze geruchten kloppen. Maar jouw karakter blijkt ook nog eens een groot onderdeel te spelen in deze opstand. De bijzondere magie waar je over bezit in de game, kan namelijk in hun voordeel gebruikt worden.
Er is verder ook een duistere kracht aan het werk dat verschillende wezens van de wizarding world hersenspoelt. Ook de geheimen achter deze mysterie moeten ontrafeld worden om de wereld te redden.
Het verhaal van Hogwarts Legacy speelt zich honderd jaar voor Harry Potter af. Dit is in het jaar 1890 om precies te zijn. De Wizarding World was toen nog een grote chaos en veel wezens buiten Hogwarts zijn dan ook vijandig en instaat om tovenaars te vermoorden. Maar er zijn gelukkig ook nog vriendelijke mensen en wezens. Zo kun je op Hogwarts bevriend raken met medestudenten, waardoor ze op een gegeven moment zelfs mee op avontuur kunnen.
hogwarts legacy desktopf1609859998

Wat kost Hogwarts Legacy?

De prijs van Hogwarts Legacy is net zo ingewikkeld als de releasedatum. Elke versie heeft namelijk een andere prijs. De prijzen kunnen per winkel natuurlijk sowieso al verschillen. Hier vind je daarom een overzicht van de prijzen voor de standaard editie van de digitale versie van de game:
  • PC: 59,99 euro
  • PS5: 74,99 euro
  • PS4: 69,99 euro
  • Xbox Series X|S: 74,99 euro
  • Xbox One: 69,99 euro
  • Nintendo Switch: 59,99 euro
De game heeft naast de standaard editie ook een digital deluxe editie. Met deze versie krijg je 72 uur eerder toegang tot de game, extra kleding en beide digitale versies op het platform naar keuze. Dus op PlayStation krijg je zowel de PS4 als de PS5 versie van Hogwarts Legacy. De prijzen voor de digital deluxe editie zijn als volgt:
  • Xbox: 84,99 euro
  • PlayStation: 84,99 euro
  • PC: 69,99 euro
Als je de game in de pre-order zet voor de Hogwarts Legacy releasedatum, krijg je extra pre-order bonussen. De PS5 en PS4 versie van de nieuwe Harry Potter game krijgen zelfs een extra missie.
hogwarts legacy screenf1674732515

De acteurs van Hogwarts Legacy

Er zijn opvallende acteurs die stemmen inspreken in Hogwarts Legacy. Zo wordt schoolhoofd Phineas Nigellus Black ingesproken door Simon Pegg. Er is ook een acteur uit de Harry Potter films die een rolletje heeft in de game. Acteur Luke Youngblood speelde namelijk in Harry Potter films Gryffindor-student Lee Jordan. Youngblood spreekt nu een Ravenclaw-student genaamd Everett Clopton in. De acteurs worden in een video van Wizarding World in de schijnwerpers gezet.