'Warner Bros. wil de originele Harry Potter films rebooten'

News
vrijdag, 30 december 2022 om 14:30
harry potterf1672392942
The Wizarding World filmserie van Warner Bros. heeft in 20 jaar wereldwijd bijna 10 miljard verdiend. JK Rowlings’ Fantastic Beasts prequel-films zijn alleen niet zo succesvol geweest als de acht Harry Potter-films gebaseerd op haar bestverkochte boeken. Daarom wil Warner Bros. nu mogelijk een reboot maken.
Het Twitter-kanaal WDWPro beweert dat de studio klaar is om de originele reeks films veel sneller opnieuw op te starten dan fans hadden verwacht. Ook al is het meer dan een decennium geleden sinds de release van Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2.
In een interview in november besprak David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, het succes van de Harry Potter-filmfranchise en zijn plannen om in de toekomst meer middelen te steken in het ontwikkelen en uitbreiden van de bestaande franchises. Mogelijk betekent dat dus ook een complete reboot van de originele films met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint.
En dat zou kunnen betekenen dat we enkele van de belangrijkste acteurs en personages terugzien, maar ook veel acteurs en actrices zullen missen. Met name de core van de cast zal een andere acteur of actrice krijgen en van voor af aan moeten beginnen. Het zal in ieder geval geen makkelijke klus worden om de originele cast te overtreffen.
fantas1f1672393325

Moeilijke tijden voor The Wizarding World

Warner Bros. Heeft altijd een nieuw publiek moeten vinden naarmate de leeftijd van Harry Potter fans toeneemt. Ook de serie Fantastic Beasts and Where to Find Them is niet succesvol genoeg geweest, door dalende kijkcijfers. Mogelijk brengt het aankomende Hogwarts Legacy wel genoeg geld in het laatje.