Hackers vragen aandacht voor Titanfall door Apex Legends te hacken

News
maandag, 05 juli 2021 om 12:30
apex legends crossplayf1625470176
Hackers hadden gisteren de immens populaire Battle Royale-game Apex Legends gehackt voor wel een hele bijzondere reden. Zo deden de hackers dit om aandacht te vragen voor een andere game van Respawn Entertainment: Titanfall.
Tijdens de hack op Apex Legends gisteren werd er aandacht gevraagd voor de Titanfall-games. Zo kregen mensen, wanneer zij de PC-versie van Apex Legends opstartte, een ‘’belangrijk bericht’’ toegestuurd, waarin beschreven stond dat zij de url savetitanfall.com moesten bezoeken. Hetzelfde bericht werd ook na een potje verstuurd. Dit bericht nam de gebruikelijk speellijsten over van de Battle Royale-game. Uiteindelijk lukte het spelers, die geraakt zijn door de hack, geen gamemodus meer te spelen.
Hackers hebben Apex Legends gehackt om aandacht te vragen voor Titanfall, die vaak onder vuur ligt door andere hackers. Hierdoor is bijvoorbeeld de eerste game uit de franchise vrijwel onmogelijk te spelen op PC, doordat hackers ervan profiteren. Alhoewel dit probleem al jaren aan de gang is, heeft de maker van de Titanfall-games Respawn Entertainment hier vrijwel niets aan gedaan. Hierdoor kunnen gamers die een Titanfall-game kopen, het al gelijk niet meer spelen door de hackers.
Bekijk hieronder de hack op Apex Legends:

Probleem opgelost door Respawn Entertainment

Respawn Entertainment heeft snel gereageerd op de hack op Apex Legends. Zo is de maker al snel achter het probleem aangegaan. De hack, waar hackers aandacht vroegen voor de Titanfall-games, is enkele uren geleden opgelost. Alhoewel dit nu opgelost is en spelers de Battle Royale-game nu weer kunnen spelen, heeft de maker niet gereageerd op de kritieken van de hackers op Titanfall.
Vind jij deze hack op Apex Legends rechtvaardig? Laat het weten in de reacties!