'Respawn Entertainment werkt aan nieuwe game IP'

News
donderdag, 31 december 2020 om 16:30
apex legends crossplayf1625470176
Ontwikkelaar Respawn Entertainment gaat het druk krijgen de komende tijd. Het lijkt er namelijk op dat de studio naast Apex Legends nu ook werkt aan een nieuwe game IP.
Sinds de oprichting in 2010 heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment het niet rustig aan gedaan. De studio begon met de Titanfall games en heeft vorig jaar furore gemaakt met niet alleen Apex Legends, maar ook Star Wars Jedi: Fallen Order. Voor Apex Legends werkt de ontwikkelaar bovendien ook nog eens aan extra content updates.
Daar blijft het niet bij voor de studio. Op de website van Respawn Entertainment is namelijk een vacature geplaatst - die inmiddels lijkt te zijn verwijderd - voor een software engineer. Het gaat daarbij niet om een baan voor één van de bestaande games van de ontwikkelaar, maar op een nieuwe game IP. Volgens de beschrijving zal de software engineer gaan werken ‘in een nieuw team dat werkt aan een gloednieuwe IP voor het bedrijf’. Respawn Entertainment wil technologieën ontwikkelen om ‘adventuring forever’ mogelijk te maken, met een focus op ‘gameplay en een goed gevoel’.

Waar werkt Respawn Entertainment nog meer aan?

Naast de nieuwe IP en Apex Legends heeft de ontwikkelaar ook nog een aantal andere lopende projecten. EA heeft namelijk aangegeven dat het van Star Wars Jedi: Fallen Order een nieuwe franchise wil maken, dus Respawn zal aan de slag gegaan zijn met een tweede deel in de serie. Daarnaast is de studio naar verluidt ook begonnen met de ontwikkeling van Titanfall 3. Genoeg dus om naar uit te kijken!