Eerste Horizon: Forbidden West vijand getoond door Guerilla Games

  Guerilla Games onthult langzaam maar zeker meer informatie over haar aankomende game. Het betreft een Horizon: Forbidden West vijand die ook al even te zien was in de onthullingstrailer.

  Dat doet de Nederlandse ontwikkelaar via Twitter. De vijand in kwestie betreft een schildpadachtige machine. In de tweet geeft Guerrilla aan dat de Forbidden West vijand een 'Shellsnapper' is. Deze machines graven zichzelf in en sluimeren voor dagen of zelfs weken. Hierdoor groeien ze hun ondoordringbare schilden. De Tweet wordt vergezeld met een gif waarbij we een Shellsnapper zien ontwaken.

  Ook de 'Bristleback' wordt besproken. Dat is het zwijnachtige wezen dat getemd wordt door Sylens' volgers in de onthullingstrailer. In een tweet geeft Guerrilla Games aan dat het een kuddedier is. Fans van Zero Dawn zullen waarschijnlijk gewend zijn dat kuddedieren vluchten als er gevaar is, maar voor de Bristleback is dat niet het geval. In plaats van vluchten 'worden ze hoogst aggressief als ze bedreigd worden'. Mogelijk zal Guerrilla Games eens in de zoveel tijd een Forbidden West vijand bespreken. In de trailer zagen we in ieder geval al mammoeten en dinosaurusachtige 'Sunwings'.

  Opvolger van Neerlandsch trots

  Horizon: Forbidden West wordt de opvolger van de open wereld RPG Horizon: Zero Dawn. De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld en de samenleving is gereduceerd tot stammen. Ook zijn er overal dierachtige robots. Gedurende het verhaal wordt langzaamaan steeds meer onthuld over de wereld en de apocalyptische gebeurtenis. Zero Dawn werd erg goed ontvangen en ontving van ons een dikke negen! We waren vooral te spreken over de wereld, de graphics en de gameplay. Bovendien is Horizon van Nederlandse bodem! Guerrilla Games is een Amsterdamse ontwikkelaar die voorheen vooral bekend was door de Killzone-serie.

  Forbidden West heeft dus grote schoenen om te vullen. In een deep dive vertelt regisseur Matthijs de Jonge wat meer over de game. Zo zal de wereld een stuk groter zijn. Bovendien zullen er geen laadtijden zijn. Ook vertelt Matthijs dat er veel meer details zullen zijn dankzij de krachtigere PlayStation 5. Ten slotte is er een nieuwe stam die geleerd heeft machines te temmen. Zij zullen een belangrijke vijand zijn in Aloys aankomende avontuur. Wel moeten we nog even wachten, want de game komt pas ergens in 2021 uit.

  Horizon Forbidden West

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2021

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.