Apple werkte al jaren aan handenwas-functie voor Apple Watch

  Tijdens de WWDC presentatie vorige week presenteerde Apple een handige functie tijdens het corona-tijdperk: een app om ervoor te zorgen dat je vaak en lang genoeg je handen wast. Volgens de techgigant is de app alleen geen reactie op het coronavirus.

  Apple

  De jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple is de plek waar het bedrijf elk jaar veel aankondigingen doet. Dit jaar was er geen nieuwe hardware om te tonen, maar wel veel software. Elke productgroep van Apple krijgt namelijk een nieuwe operating system en bijkomende functies.

  Eén van de meest opvallende toevoegingen voor de Apple Watch lijkt een logische. Op de smartwatch kan je binnenkort namelijk zien wanneer het weer tijd is om je handen te wassen en de app zal tegelijkertijd bijhouden hoe je je handen wast. Met het coronavirus dat nog steeds wereldwijd voor problemen zorgt, is goed je handen wassen namelijk één van de belangrijkste methodes om het virus niet te verspreiden en te ontvangen.

  Geen reactie op het coronavirus

  In een interview met TechCrunch laat Kevin Lynch, de Vice President van Technology bij Apple alleen weten dat de functie niet gemaakt is als reactie op het coronavirus. Volgens de topman heeft Apple namelijk al jaren gewerkt aan de functie. Het heeft veel trial and error gekost voordat het bedrijf eindelijk met een goed werkende versie kon komen.

  De app werkt initieel als een soort fitness tracker. De Apple Watch zal automatisch detecteren wanneer je je handen wast en vervolgens zal er een timer starten van 20 seconden. Wanneer je korter je handen wast, dan zal de Apple Watch je laten weten dat je nog wat langer door moet wassen. De functie zal lanceren samen met Apple WatchOS 7, die naar verwachting in september zal lanceren.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.