Horizon Forbidden West releasewindow onthuld

News
donderdag, 18 juni 2020 om 9:30
horizon forbidden west coverartkf1593505715
Guerrilla Games heeft bekendgemaakt wanneer Horizon Forbidden West moet verschijnen op de PlayStation 5. De nieuwe PS5 game staat op de planning voor 2021 volgens Matthijs de Jonge, regisseur van de nieuwe titel. Tevens onthulde hij een aantal andere nieuwe details over de game.
In een speciale deep dive video legt de regisseur van het nieuwe deel uit hoe Aloy's reis anders zal zijn dan in het eerste deel. Nieuwe informatie wordt gedeeld over de locatie van Forbidden West, de vrijheid die je gaat hebben en de nieuwe monsters die in de game verschijnen. Tevens vertelt de Nederlander over de kracht van de PlayStation 5 die ervoor zorgt dat er van laadtijden geen sprake zijn.
Bekijk de deep dive video hieronder!
Naast dat er geen laadtijden in de game zitten, is de wereld van Forbidden West een stuk groter dan die van het origineel en zou deze veel meer details bevatten dankzij de PlayStation 5. De nieuwe monsters in Forbidden West komen in grote getallen, waaronder de grote mechanische olifanten die in de trailer al te zien waren. Deze worden omschreven als moordmachines waarvan sommigen door een vijandige groep zijn overgenomen.
Deze mysterieuze, nieuwe vijand staat dan ook centraal in het tweede deel, net als een natuurlijk verschijnsel dat de aarde van haar vruchtbaarheid berooft. Aan Aloy om deze nieuwe frontier, die het westelijke deel van dit post-apocalyptische Verenigde Staten gaat ontdekken.
Horizon Forbidden West verschijnt in 2021 op de PlayStation 5. Als je alvast een PlayStation 5 in de pre-order wil zetten, moet je deze pagina bezoeken.