Dit zijn 5 verborgen functies op Facebook

  Facebook heeft veel handige functies die andere sociale media weer niet hebben. Ook zijn er een aantal verborgen functies op Facebook die nog niet iedereen wist maar wel handig zijn. Dit zijn 5 verborgen functies op Facebook.

  Je tijd op Facebook

  Als je wilt weten hoeveel minuten of uren je op een dag op Facebook zit kun je dat gewoon checken. Ga naar het menu meer> Instellingen en privacy> Je tijd op Facebook. Dan verschijnt er een staafdiagram met het aantal uren of minuten van je Facebook tijd.

  Als je minder tijd wil bestelden aan Facebook kun je een tijdslimiet voor jezelf instellen. Facebook geeft dan aan wanneer je een bepaalde tijd op Facebook hebt gezeten. Dit kun je buiten Facebook ook met andere apps bekijken. Bij je telefooninstellingen kun je dan zien hoeveel uren je op je telefoon hebt gezeten.

  Advertentievoorkeuren

  Soms krijg je advertenties op Facebook waar je eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in bent. Er is daarvoor een instelling om te bepalen wat voor reclames je wil tegenkomen op Facebook. Als je bijvoorbeeld iets op Facebook liket krijg je soms advertenties die daar niks mee te maken hebben. Maar je kunt je advertentievoordeuren dan gemakkelijk aanpassen.

  Ga naar instellingen> Advertenties> Uw interesses. Bij deze instellingen kun je al je interesses zien waarover je advertenties krijgt. Je kunt ze verwijderen, maar je kunt ook interesses toevoegen. Als je naar 'adverteerders en bedrijven' toe gaat kun je zien welke bedrijven advertenties plaatsen op jouw Facebook. Ook bij deze optie kun je ervoor kiezen om geen advertenties meer te zien van deze bedrijven.

  Automatisch video's afspelen uitschakelen

  Wanneer je door je Facebook pagina scrolt zie je nog wel eens een video voorbij komen. Het kan dan zijn dat die video automatisch wordt afgespeeld. Als je dat liever niet wilt en gewoon zelf de video af wil spelen kun je dat gemakkelijk instellen.

  Bij je instellingen heb je de keuze 'media en contacten' en kun je alle instellingen aanpassen voor video's op Facebook. Met deze optie kun je dus ook automatisch afspelen uitzetten. Ook kun je instellingen van foto's aanpassen en het geluid van je video's. Je kunt bijvoorbeeld je video's op HD zitten en ook nog eens ondertiteling toevoegen.

  Ander ingelogd op jouw account

  Het kan zijn dat er wel eens iemand op jouw Facebook account inlogt zonder dat hij of zij daarvoor toestemming heeft gekregen. Op Facebook kan je precies zien wie er allemaal ingelogd staat op jouw account. Bij instellingen ga je naar beveiliging en aanmelding en kun je precies zien welke apparaten er ingelogd staan in jouw account.

  Als het apparaat niet van jou is kun je ervoor kiezen om het apparaat uit te loggen. Om te voorkomen dat niemand meer in jouw account kan komen kan je je wachtwoord aanpassen of een tweestapsverificatie gebruiken. Als er dan door een ander apparaat wordt ingelogd op jouw Facebook account wordt er om een extra wachtwoord gevraagd. Als je wilt weten wanneer er een ander apparaat inlogt op jouw Facebook account kun je daarvoor meldingen inschakelen.

  Ander lettertype

  Op Facebook kan je van alles aan je profiel veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld een zelfgekozen quote onder je account zetten. Om het er wat speelser uit te laten zien kun je daarvoor een ander lettertype gebruiken.

  Voor verschillende lettertypes kun je de site coolfont.org bezoeken. Vervolgens kun je daar je tekst intypen en kopiëren om het bijvoorbeeld als quote te gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om rondom je tekst allerlei symbolen te zetten. Daarvoor ga je op de site naar text decorator. Met deze site kan je je Facebook profiel opmaken met allerlei lettertypes. Je kan de lettertypes overigens ook gebruiken voor normale berichten of als je op iets reageert.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.