GTA 6 uitgever ontslaat medewerkers en cancelt games

News
woensdag, 17 april 2024 om 12:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Hoewel er vorig jaar veel fantastische games uitkwamen, begon het ook duidelijk te worden dat het niet goed ging in de games-industrie. Er waren veel ontslagrondes en dat zijn er in 2024 alleen maar meer geworden. GTA 6 uitgever Take-Two Interactive zet nu ook een groot aantal mensen op straat.
Zo’n 5 procent van de medewerkers van Take-Two interactive wordt ontslagen. Dat klinkt niet als een heel hoog getal, maar het gaat om zo’n 600 mensen. Volgens Take-Two wordt er op deze manier ongeveer 160 miljoen dollar per jaar bespaard.
Een groot aantal van deze mensen lijkt essentieel te zijn geweest voor één of meerdere games. Take-Two bevestigt namelijk dat er door de ontslagen ook games worden geannuleerd. Het is onduidelijk hoeveel het er zijn, maar er wordt in het meervoud gesproken.
Nog maar een paar weken geleden kwamen er juist verschillende nieuwe medewerkers onder Take-Two te vallen. De uitgever werd toen namelijk eigenaar van Borderlands-maker Gearbox. Take-Two nam de studio over van Embracer Group, dat dit jaar veel mensen ontslaat een studio’s verkoopt, omdat het in financiële problemen is gekomen door heel veel studio’s te kopen.

GTA 6 ontwikkelaars niet blij met Rockstar

GTA 6 is momenteel het grootste project dat onder Take-Two valt. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze ontslagronde het team achter deze game al te hard treft. Toch zijn de makers van deze game niet blij met de gang van zaken bij de studio.
Personeel wordt namelijk verplicht om weer fulltime naar kantoor te komen, wat niet voor alle medewerkers ook haalbaar is. Er bestaat een vermoeden dat Rockstar dit doet zodat medewerkers uit eigen beweging ontslag nemen, waardoor het aantal medewerkers kleiner wordt zonder dat er een ontslagronde voor nodig is. Ook zijn veel medewerkers bang dat Rockstar ze op kantoor wil hebben om overwerk te kunnen afdwingen.