GTA 6-ontwikkelaars halen hard uit naar Rockstar

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 17:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
GTA 6 moet volgend jaar verschijnen, dus de game zit waarschijnlijk in de laatste fase van de ontwikkeling. Voor die laatste fase wil Rockstar graag dat iedereen terugkomt naar kantoor. Maar ontwikkelaars hebben felle kritiek op dat plan.
Rockstar wil het hele team weer op kantoor hebben. Volgens de studio is dat gedeeltelijk om verdere leaks te voorkomen, maar ook om de productiviteit te verhogen. Onderzoek wijst alleen uit dat de productiviteit helemaal niet negatief wordt beïnvloed door thuiswerken. Er zijn bovendien voor veel ontwikkelaars voordelen aan thuiswerken en dus krijgt Rockstar nu de wind van voren.
Ze noemen het besluit Rockstar “roekeloos” en vertellen de Independent Workers’ Union of Great Britain (IWGB) dat thuiswerken voor veel medewerkers een reddingslijn is. Die reddingslijn wordt afgenomen, zonder dat Rockstar stilstaat bij werknemers die hier hard door getroffen worden. Rockstar heeft het besluit nooit overlegd met zijn staf.
Medewerkers maken zich zorgen dat deze verandering ze veel tijd gaat kosten, die ze anders aan hun gezin hadden kunnen besteden. Wanneer iedereen op kantoor moet werken, ligt crunch (extreem overwerken) op de loer. Men denkt bovendien dat Rockstar binnenkort verlangt dat mensen tot laat op kantoor zijn om te kunnen overleggen met teams in andere tijdzones. Eerder was het mogelijk om daarvoor vanuit huis in te bellen als het nodig was.

Rockstar komt thuiswerkbelofte niet na

Het is overigens niet de eerste keer dat Rockstar probeert om de mogelijkheden voor thuiswerk in te perken. Vorig jaar wilde het bedrijf al dat werknemers verplicht drie dagen per week naar kantoor kwamen, een plan dat na een petitie van werknemers is laten varen. Toen werd beloofd dat er opties beschikbaar zouden blijven voor flexibel hybride werk, maar het nieuwe besluit breekt die belofte.