GTA 6-makers vrezen dat Rockstar belangrijk personeel kwijtraakt

News
woensdag, 20 maart 2024 om 13:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Binnenkort moeten alle Rockstar-medewerkers weer full-time naar kantoor komen. Volgens Rockstar is dat om productiviteit en veiligheid te verhogen, maar veel medewerkers zijn sceptisch. Er zijn bijvoorbeeld zorgen dat er op deze manier veel belangrijk personeel wegloopt.
Er zijn al meerdere leaks geweest rondom GTA 6. Om dat te voorkomen en om de productiviteit te vergroten, moeten medewerkers van Rockstar binnenkort weer full-time naar kantoor komen. Maar personeel is het met beide verantwoordingen van het besluit niet eens.
Eén medewerker vertelt Aftermath nog enig begrip te hebben voor het argument dat het leaks kan voorkomen. Maar andere medewerkers denken dat leaks blijven gebeuren, omdat er veel interesse is in Rockstars games. Wat betreft productiviteit ziet niemand heil in het plan.
Er is geen echt bewijs dat werken op kantoor meer oplevert dan werken vanuit huis. Bovendien zijn medewerkers bang dat de crunchcultuur van Red Dead Redemption 2 terugkeert. Dat heeft een impact op het persoonlijke leven en de gezondheid van medewerkers.

GTA 6 kan met stille ontslagronde te maken krijgen

Medewerkers vrezen dat veel werknemers, bijvoorbeeld ouders of mensen met een beperking, geen zin hebben om terug te keren naar kantoor en ontslag nemen. Het zou zelfs een strategie van Rockstar kunnen zijn om het aantal werknemers te verminderen zonder dat een ontslagronde nodig is. Maar op deze manier heeft Rockstar geen directe invloed op wie er precies vertrekt.
Het zou dus kunnen gebeuren dat personeel dat de meeste ervaring heeft met het afmaken van een project als GTA 6 vertrekt. Als Rockstar vervolgens blijft zitten met minder ervaren werknemers die misschien minder goede keuzes maken, kan dat ook de ontwikkeling van de game negatief beïnvloeden. Veel van deze zorgen zijn al eerder geuit, maar Rockstar reageert niet, maar zou mensen die zich uitspreken tegen het plan waarschuwingen geven.