GTA 6 is de “belangrijkste release ooit”, volgens analist

News
donderdag, 14 maart 2024 om 11:30
gta 6f1701953898
Veel mensen kijken erg uit naar GTA 6. Dat is ook wel begrijpelijk, aangezien GTA 5 tien jaar oud is. Maar de game is niet alleen belangrijk voor fans die aan iets nieuws toe zijn: volgens een analist is het de belangrijkste game ooit.
Het is nu al een moeilijk jaar voor de game-industrie. Een trend van ontslagrondes die eind vorig jaar begon, is nog steeds in volle gang. Er is veel onzekerheid binnen de industrie, vindt Circana-analist Mat Piscatella, zowel over hardware als over wie er nog games maakt (via GamesIndusty.biz).
De industrie heeft nog een enorme hit nodig om 2023 te kunnen evenaren. Helldivers 2 en Palworld zijn onverwachte hits, maar om de cijfers van Hogwarts Legacy in 2023 te kunnen passeren is er nog een grote hit nodig. Maar er zijn weinig games aangekondigd die dat kunnen worden.
Ondanks alle onzekerheid denkt Piscatella dat het na 2024 weer beter gaat. Met name GTA 6 gaat in 2025 volgens hem voor veel hernieuwde interesse in games zorgen. Wat Piscatella betreft is de game zelfs de belangrijkste release die de industrie ooit heeft gezien.

Wanneer is de release van GTA 6?

Hoewel we weten dat GTA 6 in 2025 verschijnt, is er nog geen datum bekend. Het leek eerst waarschijnlijk dat de release vrij vroeg in dat jaar zou komen, maar er zijn ook aanwijzingen dat het iets later wordt, maar nog wel in 2025. De game verschijnt in eerste instantie alleen voor PS5 en Xbox Series X.