Komt As Dusk Falls ook naar de PS4 en PS5?

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 15:00
as dusk fallsf1655108797
Xbox en PC Game Pass krijgt er vandaag een grote nieuwe titel bij in de vorm van As Dusk Falls. Maar is het meeslepende verhaal ook op de PS4 en PS5 te beleven?
Vandaag is de dag As Dusk Falls uitkomt, het debuut van de nieuwe studio INTERIOR/NIGHT. Liefhebbers van verhalende games als Heavy Rain en Until Dawn zijn aan het perfecte adres met de game, want de studio is opgericht door Caroline Marchal, die gewerkt heeft als lead game designer aan Heavy Rain en Beyond: Two Souls.
Abonnees van Game Pass kunnen meteen met As Dusk Falls aan de slag, aangezien de game vanaf dag één op de dienst van Microsoft te spelen is. Dat betekent normaal niet meteen dat het gaat om een Xbox exclusive, aangezien bijvoorbeeld ook Outriders direct op de Game Pass verscheen, maar een multiplatform titel is.
Helaas voor PlayStation-eigenaren is As Dusk Falls alleen geen gevalletje Outriders. Het debuut van INTERIOR/NIGHT komt namelijk alleen uit op Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Het is wel mogelijk dat de game later nog naar de PS4 en PS5 komt, maar daar heeft de studio tot op heden nog niks over gezegd.

Waar draait As Dusk Falls om?

As Dusk Falls speelt zich af in Arizona en focust op twee verschillende families over meerdere generaties. Het verhaal van de twee families begint in de woestijn in 1999, maar sleept daarna dus nog voor een lange tijd door.
In onze review wordt het spannende verhaal geprezen, evenals de personages, de betekenisvolle keuzes en de opties om de game meerdere keren te doorspelen. Wij zijn alleen geen fan van het Override-systeem en de bijzondere artstyle zal niet iedereen liggen.