Verstappen staat een bloedhete F1 Grand Prix van Frankrijk te wachten

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 14:00
max verstappen finish f1 gp spanjef1653478865
Het kwik is gestegen naar onmenselijke temperaturen in Nederland, maar wij zijn niet het enige land dat daarmee te maken heeft. Zo staat Max Verstappen en zijn collega’s een bloedhete F1 Grand Prix van Frankrijk te wachten.
Als er mensen zijn met een kaartje voor de Grand Prix van Frankrijk die hadden gehoopt op wat koeler weer, die zullen waarschijnlijk van een koude kermis terugkomen. Aan de weersvoorspelling te zien blijft het behoorlijk warm in Frankrijk dit weekend.
Volgens AccuWeather.com wordt het namelijk 29 graden op vrijdag in Le Castellet, de dag dat de vrije trainingen worden gereden voor de Grand Prix van Frankrijk. En in de dagen erna koelt het ook niet af, met nogmaals een voorspelling van 30 graden voor zaterdag en zondag en geen kans op regen.
De voorspelling van Weather.com is daarnaast nog een stukje warmer. Volgens hen wordt het vrijdag namelijk 33 graden, terwijl het kwik stijgt naar 34 graden op zaterdag en zondag.

Slecht nieuws voor Max Verstappen

Dat het zulk warm weer wordt in Frankrijk, is geen goed nieuws voor het team van Red Bull Racing en haar coureurs. Max Verstappen had tijdens de Grand Prix van Oostenrijk namelijk al te maken met een hoge bandenslijtage. In warm weer hebben de auto’s daar over het algemeen nog veel meer last van.
Het is dus te hopen voor de Nederlander dat hij een goede afstelling voor de RB18 weet te vinden, om de slijtage tegen te gaan. Anderzijds zullen ze bij Ferrari hopen dat niet opnieuw één van hun motoren in brand vliegt tijdens een Grand Prix.

Populair Nieuws