Grote Vodafone storing zorgt voor problemen met internet en netwerk

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 15:30
2021 09 07 iphonef1631050873
Klanten van Vodafone kunnen sinds vanmiddag ineens niet meer internetten of gebeld worden. De oorzaak daarvan is een grote storing bij de provider.
We zijn tegenwoordig allemaal heel erg afhankelijk van onze smartphone en het internet. Wanneer het internet ineens wegvalt, heb je plotseling geen toegang meer tot heel veel diensten. Van het luisteren naar je favoriete muziek op Spotify, een serie kijken op Netflix of scrollen door je feed op social media, het kan allemaal niet meer.
Dat probleem ondervinden nu klanten van Vodafone. Volgens de meldingen op Allestoringen.nl kampt de provider momenteel met een grote storing, waardoor het complete netwerk van Vodafone eruit ligt, waaronder het internet. Rond drie uur 's middags kwamen er al meteen ruim 14.000 meldingen binnen.
Op het Twitter-kanaal van Vodafone wordt nog geen melding gemaakt dat de provider op de hoogte is van de storing. Hopelijk wordt er zo snel mogelijk aan gewerkt, zodat iedereen weer binnen de kortste keren toegang heeft tot het internet.

Niet de eerste grote storing

Het is niet de eerste keer in oktober dat de verbinding eruit vliegt bij Vodafone. Eerder deze week had de provider namelijk ook al last van een grote storing.
Vodafone is bovendien niet de enige dienst die problemen ondervindt, want ook Facebook, Instagram en WhatsApp vlogen er in oktober helemaal uit. Veel gebruikers dachten toen dat ze last hadden van internetproblemen. Instagram gaat daarom nu een nieuwe functie implementeren, waarbij een notificatie getoond zal worden wanneer het platform last heeft van een storing.