WhatsApp storing sluit de maandag slecht af

News
maandag, 04 oktober 2021 om 17:46
whatsappf1587666674
WhatsApp heeft een flinke storing. Zo melden tal van gebruikers om Twitter, terwijl langzaam via Allestoringen ook meldingen gemaakt worden van problemen met de app. Officieel heeft Facebook, het bedrijf achter WhatsApp, nog niets laten weten rondom de storing.
Via Allestoringen zijn al 53.000 meldingen gemaakt en de piek lijkt nog lang niet aangetikt. De populaire chatapp ging rond half zes offline, waarna gebruikers geen berichten meer konden sturen. Binnen een paar minuten werden meer dan 3000 meldingen gemaakt. WhatsApp zelf heeft alleen nog niets laten weten over de storing.
De problemen liggen vooral het versturen en ontvangen van berichten. Het lijkt alsof er geen verbinding met de server gemaakt kan worden. Ook Web WhatsApp ligt er namelijk uit. Die dienst verbindt sinds kort rechtstreeks met de servers van de chatapp op berichten in te laden. Hoe lang de WhatsApp storing nog aanhoudt, is dan ook nog maar de vraag.
lg smartphone instagram social media 35177f1632748057

WhatsApp storing niet de enige; sociale media is offline

Ook bij Instagram is een grote storing gaande. Dat is ook wel logisch, want Instagram valt immers ook onder de paraplu van Facebook. Het lijkt er namelijk op dat alle diensten van Facebook offline zijn. Tenminste, zo wordt via Allestoringen gemeld.
Toch lijken de problemen daar niet te stoppen. Volgens het meldingsplatform wordt tevens aangegeven dat er problemen te vinden zijn bij Facebook, Vodafone, KPN, T-Mobile, Ziggo, Facebook Messenger, Tele 2, Snapchat en Wordfeud. Ook hier is onduidelijk hoe lang de storing nog gaande is. Mogelijk heeft het te maken met meldingen die gemaakt worden doordat gebruikers denken dat providers offline zijn, terwijl de problemen daadwerkelijk bij de socialmediaplatformen liggen.