Final Fantasy 14 is meest winstgevende game in de franchise

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 15:00
final fantasy 14 classesf1626953887
De Final Fantasy franchise is zeer populair en heeft veel toppers door de jaren heen gehad. Final Fantasy 14 blijkt nu alleen de meest winstgevende te zijn, met maar liefst 24 miljoen spelers.
Tijdens een gesprek over de nieuwste Final Fantasy 14 uitbreiding, Final Fantasy 14: Endwalker, liet regisseur Naoki Yoshida leuk nieuws weten aan IGN. Hij vertelde dat de inmiddels zeer populaire MMO Final Fantasy 14 meer dan 24 miljoen spelers bereikt heeft. Dat is een flinke prestatie gezien de slechte start van de game elf jaar geleden.
Tijdens een interview toonde Yoshida een grafiek waarop het aantal spelers per jaar te zien is. In 2015 had de game 4 miljoen spelers en dit aantal werd 10 miljoen na release van de derde uitbreiding in 2017. In de vier jaar daarna is het aantal dus ruim verdubbeld. Yoshida is enorm blij met deze doorbraak. Hij refereert in het interview naar de moeilijke launch van de game, en is daarom trots om te laten weten dat de game nu een belangrijke titel binnen Square Enix is.

Meest winstgevende game uit de franchise

Yoshida durft zelfs te zeggen dat Final Fantasy 14 inmiddels de meeste omzet gemaakt heeft in vergelijking met de andere titels uit de Final Fantasy franchise. Yoshida vertelt dat het misschien niet netjes is om te zeggen, maar laat weten dat het team door deze game enorm succesvol geworden is. Square Enix zal in de toekomst geen geld besparen om ervoor te zorgen dat Final Fantasy 14 een game blijft die spelers met plezier spelen.