Instagram test functie voor wanneer er een storing is

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 12:30
instagram 4f1615367242
Onlangs vond er een grote storing plaats bij Facebook. Door de storing vielen verschillende platformen uit, waaronder Instagram. Er wordt nu gekeken of er een functie kan worden toegevoegd die gebruikers informeert wanneer er een storing is. Dit laat Instagram weten in een blogpost.
Instagram kampt vaker met korte storingen. Laatst was er alleen een storing die wel erg lang duurde. Dit kwam omdat het probleem bij de servers van Facebook lag, het moederbedrijf van het social media platform.
Wanneer er problemen zijn raken gebruikers meestal in paniek en weten ze niet of het aan hun internet ligt of aan het platform. Instagram is nu bezig met een functie die gebruikers op de hoogte stelt als er problemen zijn.

Hoe ziet de functie er uit?

De functie is nog in een testfase, dus het kan nog veranderen. Voor nu moet het zo gaan werken. Er komt een speciale notificatie in de activiteiten feed van Instagram te staan. De notificatie laat dan zien of er problemen zijn met Instagram. Als je de notificatie aanklikt staat er van welke problemen Instagram op de hoogte is. Misschien staat jouw probleem er op dat moment niet tussen, maar het is dan alsnog mogelijk dat het probleem wel bij de storing hoort.
De functie wordt momenteel uitgetest. Het is de bedoeling dat de functie in de aankomende maanden langzaam zal worden uitgerold. Momenteel is alleen bevestigd dat de functie naar Instagram toe komt, maar het valt te verwachten dat Facebook dit ook gaat introduceren voor WhatsApp en Facebook Messenger.
Facebook hoopt door het toevoegen van zo'n soort functie dat mensen minder snel in paniek raken wanneer er wat mis is met een app zoals Instagram.