‘Grootste MacBook Air ooit wordt snel onthuld’

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 10:00
Binnenkort is het weer tijd voor Apple’s jaarlijkse WWDC-evenement. Hier kunnen ontwikkelaars kennismaken met Apple’s nieuwste software en onthult het bedrijf vaak ook producten. Naar verluidt is een opvallend grote MacBook Air er daar één van.
Er gaan al een tijdje geruchten over een aantal nieuwe MacBooks, waaronder een MacBook Air die opvallend groot wordt. Hij zou namelijk een diagonaal van 15 inch krijgen, volgens een eerder gerucht kan het zelfs 15,5 inch worden. Met dat formaat zou hij zo’n 2 inch groter zijn dan de grootste MacBook Air die je nu kunt krijgen.
Mark Gurman van Bloomberg beweert nu dat deze MacBook Air op WWDC onthuld wordt (via MacRumors). Verschillende betrouwbare figuren als het om Apple gaat beweren al langer dat het bedrijf tijdens de conferentie MacBooks gaat onthullen. Maar welke modellen dat zouden zijn was lange tijd onduidelijk.
Overigens is er behalve het formaat waarschijnlijk weinig opvallends aan de nieuwe MacBook. Naar verwachting is het model van 15 inch vrijwel gelijk aan de versie van 13 inch die nu verkrijgbaar is. Ook wat betreft de chipset hoef je geen verbetering te verwachten: de nieuwe Air blijft een M2 chip gebruiken en de M3 wordt pas later in het jaar verwacht.

WWDC 2023 niet in het teken van de MacBook

Overigens zal de MacBook waarschijnlijk niet centraal staan op WWDC 2023. De onthulling van de veelbesproken Mixed Reality headset van Apple wordt er ook verwacht. Het evenement begint op 5 juni met een grote presentatie van Apple, waarbij we waarschijnlijk de nodige onthullingen kunnen verwachten.