‘Ontwikkeling Apple’s Siri is een drama’

News
vrijdag, 28 april 2023 om 10:00
apple 132960
Veel techreuzen zijn momenteel bezig met AI Chatbots, die ook ingezet worden als virtuele assistenten. Aangezien Apple al jaren een virtuele assistent heeft in de vorm van Siri, verwacht je misschien dat het bedrijf bovenop AI zit om Siri te verbeteren. Maar oud-medewerkers vertellen dat het team achter Siri nauwelijks functioneert.
Siri is al tijden niet meer weg te denken van Apple-apparaten, maar het ziet ernaar uit dat de concurrentie Apple’s assistent snel inhaalt. Ruim dertig oud-medewerkers van Apple vertelden The Information dat het team achter Siri geen ambitie heeft en nauwelijks functioneert. Veel medewerkers die wel vooruitstrevende assistenten willen maken, stappen daarom vaak over naar Google.
Een recent geval dat illustreert hoe het ervoor staat met Siri is de Mixed Reality bril die Apple deze zomer waarschijnlijk gaat onthullen. Er zijn al veel berichten geweest dat dit product overhaast wordt uitgebracht en geen bijzonder aantrekkelijke functionaliteit heeft. Siri zou misschien wel het ergste geval zijn.
Het Siri-team moest namelijk een versie van de assistent maken voor integratie met de bril. Maar dat werkte helemaal niet goed. Het team achter de bril zou zelf overwogen hebben om zelf een alternatief te maken om te gebruiken in plaats van Siri.

Siri niet het enige probleem van Apple’s Mixed Reality

Dat Siri op de Mixed Reality headset misschien gaat tegenvallen is niet het eerste opmerkelijke bericht over het intern functioneren van Apple. Naar verluidt is de hele ontwikkeling van de bril moeizaam verlopen en er zijn nog steeds veel ontwikkelaars die vinden dat de bril niet klaar is voor de markt. Tegelijkertijd wordt dat ook weer tegengesproken door een tester die sinds kort helemaal overtuigd is van de headset.