Gratis Xbox online voor veel free-to-play games

News
donderdag, 22 april 2021 om 20:00
xbox live goldf1611672137
Gratis Xbox online is sinds gisteren voor iedereen beschikbaar gemaakt. Hiermee krijg je gratis toegang tot online multiplayer in allerlei soorten free-to-play games. Op wat voor soort games geldt deze gratis toegang nu?
Met dit nieuws betekent het dat je geen abonnement meer hoeft te nemen op Xbox Live Gold als je online multiplayer wil spelen in een free-to-play game. Het bedrijf heeft, om het makkelijker te maken voor iedereen, functies ontgrendeld van Live Gold zoals Zoek een Groep en Party om makkelijk andere gamers te vinden en met hen in contact te komen. Dit geldt voor alle Xbox Series S/X en One-consoles.

Gratis Xbox online voor deze games

Gratis toegang tot online multiplayer op de free-to-play games geldt voor meer dan 50 games, gratis gamedemo’s en bèta’s die dit allemaal ondersteunen.
De 50 games waar het gratis voor wordt gemaakt, zijn onder andere grote games zoals Apex Legends, Fortnite, Destiny 2, Rocket League, Warframe en nog veel meer. Hierop kun je met al je vrienden in multiplayer het gevecht aangaan, zonder extra abonnementskosten te betalen.
Eerder wilde Xbox de abonnementskosten van Live Gold omhoog schroeven. Dit is omdat Microsoft zich nu meer richt op de Game Pass. Uiteindelijk werd het originele bedrag weer ingesteld, voornamelijk door de boze reacties van fans.
Ben jij blij dat online multiplayer op allerlei free-to-play games gratis wordt? Laat het weten in de reacties!