Google Pixel Fold specs eindelijk onthuld

News
donderdag, 11 mei 2023 om 10:00
pixel fold 2f1683791136
Na maanden aan geruchten over de Google Pixel Fold is de smartphone onlangs eindelijk aangekondigd. Toen werd er alleen nog niet veel bekendgemaakt over de technische specificaties van de telefoon. Die zijn nu officieel onthuld.
Tijdens Google’s jaarlijkse I/O evenement zijn verschillende nieuwe Pixel-apparaten uit de doeken gedaan, waaronder de Pixel Fold. De vouwtelefoon werd vorige week al onthuld, maar nu is ook bekend wat de specs zijn. Zo gebruikt hij de nieuwste versie van Google’s eigen Tensor chip.
Wanneer de telefoon is opegengevouwen heb je een scherm van 7,6 inch tot je beschikking, met een resolutie van 2208 bij 1840 en een verversingssnelheid van 120 Hz. Wanneer je de telefoon opvouwt kun je een buitenscherm gebruiken dat wat kleiner is. Het heeft een diagonaal van 5,8 inch en een resolutie van 2092 bij 1080.
De telefoon heeft drie camera’s, waaronder een hoofdcamera van 48 megapixel. Verder zijn er een groothoeklens en een telelens met 5x optische zoom. Je moet wel wat over hebben voor de Pixel Fold, want de telefoon kost 1800 dollar. In de Nederlandse Google Store is hij niet te vinden, maar op de Duitse markt gat hij 1899 euro kosten.

Ook Google Pixel Tablet en Pixel 7a onthuld

Naast de Pixel Fold zijn er nog twee Pixel-apparaten onthuld, waaronder de eerste Google Pixel Tablet. Ook de Google Pixel 7a is onthuld. Deze goedkopere versie van de Pixel-smartphone wordt naar verluidt de laatste in zijn prijsklasse.

Populair Nieuws