'EU gaat overname Activision Blizzard wél goedkeuren'

News
donderdag, 11 mei 2023 om 10:30
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
De uitspraak van de CMA heeft een flinke blokkade opgeworpen voor de overname van Activision Blizzard. Maar naar verluidt gaat de EU volgende week de deal wel goedkeuren.
Eigenlijk had de uitspraak al een tijdje op tafel moeten liggen, maar de beslissing van de Europese Commissie over de overname van Activision Blizzard werd uitgesteld. Nu moet het hoge woord eruit komen uiterlijk 22 mei.
Volgens Reuters komt de uitspraak van de EU al iets sneller, op 15 mei om precies te zijn. Dat heeft de publicatie gehoord van ingewijden. En deze keer zou het wel goed nieuws zijn voor Microsoft. Naar verluidt gaat de EU namelijk akkoord met de overname van Activision Blizzard.
Eerder heeft de Europese Commissie zich al positief uitgelaten over de veranderingen die Microsoft teweeg heeft gebracht sinds de aankondiging van de overname. Zo heeft Microsoft onder andere deals gesloten met Nintendo en Nvidia om de Call of Duty games naar hun platformen te brengen.

Lastige taak voor Microsoft

Die positieve gesprekken zijn alleen geen garantie. Zo heeft de CMA zich ook positief uitgelaten over de inspanningen van Microsoft, maar de Britse waakhond heeft de overname uiteindelijk toch geblokkeerd. Daardoor kan een eventuele goedkeuring door de EU ook weinig effect hebben. Als de CMA immers niet akkoord is, gaat de deal alsnog niet door.
Daarom doet Microsoft er alles aan om de regulator op andere gedachten te brengen. Daarvoor heeft de Amerikaanse techgigant ook grof geschut ingezet. Naar verluidt is namelijk Daniel Bear KC ingeschakeld, een expert als het gaat om zaken winnen tegen regulatoren.

Populair Nieuws