'Google Pixel Tablet prijs en specs zijn gelekt'

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 11:30
google pixel tabletf1683622394
Google is de laatste jaren druk bezig op het gebied van smartphones, maar het bedrijf heeft nog geen tablet uitgebracht. Daar komt binnenkort verandering in en van het product zijn nu al de prijzen en specs naar verluidt gelekt.
Vorig jaar heeft Google officieel de Pixel tablet uit de doeken gedaan, tijdens dezelfde onthulling als de Google Pixel 7 line-up en de Google Pixel Watch. Destijds werden er alleen een aantal foto’s getoond van het product en wat er allemaal mogelijk mee is. Maar echt harde cijfers, zoals de prijs en specificaties van de tablet, bleven achterwege.
Die informatie lijkt nu wel bekend te zijn. Amazon Japan heeft namelijk het product online gezet en snel weer verwijderd, maar niet voordat er ‘snapshots’ zijn gemaakt door het internet. Daardoor is de data nu terug te vinden op Twitter.
Zo weten we dat de Google Pixel Tablet een 10,95 inch LCD-scherm krijgt met een resolutie van 2560x1600 en een maximale helderheid van 500 nits. In de tablet zit de Tensor G2 chipset, die ook in de Pixel 7 smartphones zit, samen met 8GB aan RAM en 128 of 256GB aan opslag. Voor dat alles moet je 80.000 Yen betalen, omgerekend ongeveer 540 euro.

Officiële bekendmaking op Google I/O?

We hoeven waarschijnlijk niet lang te wachten op de bevestiging dat de gelekte informatie klopt. Morgen op 10 mei wordt namelijk het Google I/O-event georganiseerd, waarbij het techbedrijf allerlei informatie bekend maakt over haar nieuwe producten. Daar zal dus hoogstwaarschijnlijk ook de Google Pixel Tablet tussen zitten.
Naast de nieuwe tablet kunnen we ook informatie verwachten op de Google Pixel Fold, de eerste vouwbare smartphone van Google, en de Google Pixel 7a.

Populair Nieuws