Google Pixel smartphones hebben een vreemd probleem

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 10:00
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
De moderne technologie biedt veel mogelijkheden, maar kan soms ook hele gekke situaties opleveren. Zo blijkt het nu dat sommige Google Pixel telefoons crashen bij het afspelen van een YouTube video. Het gekke is dat het om een specifieke video lijkt te gaan.
Een software probleem kan allerlei onverwachte oorzaken hebben. Het kijken van een specifieke YouTube video lijkt een soort trigger voor Google Pixel 6 en Google Pixel 7 smartphones. Deze telefoons rebooten voor sommige gebruikers volledig bij het kijken van een specifiek filmpje, zo meldt Android Authority.
Het gaat om een clip uit de film Alien, te zien op YouTube in 4K met HDR. Gebruikers die het afspelen krijgen te maken met een reboot, waarna ze niet goed verbinding kunnen krijgen met mobiele netwerken. Een tweede reboot lost dat probleem weer op.
Het lijkt geen consistent probleem met alle telefoons uit de Pixel 6 en 7 lijnen. In een Reddit-thread waarin het probleem besproken wordt zijn er ook veel mensen die zeggen geen problemen te ondervinden. Het probleem lijkt geen permanente schade te veroorzaken, maar misschien is het toch handig om de video niet te kijken op een Pixel smartphone.

Waarom crashen de Pixel 6 en Pixel 7?

Het is momenteel niet duidelijk wat de oorzaak is van dit probleem. Er is speculatie dat het te maken heeft met de manier waarop Pixel smartphones met kleuren omgaan. Een vergelijkbaar probleem zorgde eerder dat andere Android telefoons een bepaalde wallpaper niet aankonden.

Populair Nieuws