‘Google Pixel 7a wordt laatste smartphone van zijn soort’

News
woensdag, 03 mei 2023 om 10:00
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
De Google Pixel smartphones zijn pas net officieel beschikbaar in Nederland, maar het lijkt erop dat het bedrijf nu al stopt met één van de modellen in de Pixel-lijn. Naar verluidt wordt de Pixel 7a de laatste telefoon in de a-reeks. Vanaf de Pixel 8 verkoopt Google alleen nog maar vlaggenschepen.
Als je kijkt naar de beste smartphone van een fabrikant, kom je meestal uit bij een peperduur apparaat. Gelukkig bieden de meeste fabrikanten ook goedkopere modellen aan. Van Google wordt binnenkort bijvoorbeeld de Pixel 7a verwacht, een goedkopere versie van de Pixel 7 die vorig najaar verscheen.
Nu wordt alleen beweerd dat de Pixel 7 (voorlopig) de laatste Google smartphone is die een a-variant krijgt. Volgens Yogesh Brar, die vaak vroege informatie heeft over smartphones, is het zeker dat er geen Pixel 8a komt. De specs en prijs van de Pixel 7a liggen zo dicht bij een gewone Pixel 7, dat een goedkoper model enigszins overbodig is.
Brar verwacht overigens dat Google niet de enige is die bepaalde budget-modellen afschaft. Ook bij Samsung zou het mogelijk zijn dat het bedrijf zich alleen focust op vlaggenschepen. Die fabrikant heeft wel meer verschillende budgetmodellen, dus het afschaffen van goedkopere smartphones is bij Samsung een behoorlijke stap.

Ook gloednieuwe Google Pixel telefoon op komst

Hoewel de stekker dus waarschijnlijk uit de budget-smartphone van Google gaat, introduceert het bedrijf waarschijnlijk ook een geheel nieuw model. Er is al veel informatie gelekt over een foldable die waarschijnlijk snel onthuld wordt. Onlangs is er zelfs video gelekt van een Pixel Fold in actie.