Google Pixel Fold eindelijk aangekondigd

News
vrijdag, 05 mei 2023 om 10:00
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
Dat Google werkt aan een foldable smartphone is geen goed bewaard geheim. Al tijden gaan er geruchten over een Google Pixel Fold. Nu is de nieuwe smartphone dan eindelijk onthuld.
Op het gebied van smartphones worden de technische sprongen per jaar steeds kleiner. Wat grote ontwikkelingen betreft kun je eigenlijk het beste naar vouwbare smartphones kijken. Samsung was daar lang dominant in, maar de fabrikant krijgt nu concurrentie van een andere grote speler.
De Google Pixel Fold is namelijk echt. Google heeft de vouwtelefoon eindelijk officieel aangekondigd, maar niet voordat er al veel over de smartphone gelekt was, inclusief beelden van de werkelijke telefoon.
In de aankondiging onthult Google nog niet bijzonder veel over de telefoon. Het design is wel te zien: er is een buitenscherm en het binnenscherm vouwt open op een manier die lijkt op de Samsung Galaxy Z Fold. Voor de officiële onthulling van de specs moeten we nog even geduld hebben tot Google I/O, een evenement dat op 10 mei plaatsvindt.

Flinke veranderingen voor Google Pixel-lijn

Google voegt dus een foldable toe aan de Google Pixel line-up, maar dat is niet de enige verandering die verwacht wordt. Er komt waarschijnlijk een Pixel 7a, maar dat wordt misschien de laatste van zijn soort. Er gaan namelijk geruchten dat Google stopt met de goedkopere Pixel a-lijn. Dat zou er alles mee te maken hebben dat de Pixel 7a al erg begint te lijken op de Pixel 7, zowel in prijs als specs.

Populair Nieuws