Vader Perez: "Rivaliteit met Verstappen is net zoals Senna en Prost"

News
donderdag, 11 mei 2023 om 9:30
max verstappen sergio perez saoedi arabie 2023f1680003259
Max Verstappen heeft in Miami benadrukt dat hij de nummer één is bij Red Bull Racing. Maar volgens de vader van Sergio Perez zit er bijna geen verschil tussen de teamgenoten en vergelijkt hij de rivaliteit met Senna en Prost.
Na de Grand Prix van Azerbeidzjan leek het er mogelijk op dat we dit seizoen een spannend gevecht gaan krijgen tussen Sergio Perez en Max Verstappen om de titel. Maar in Miami heeft Verstappen laten zien wat er gebeurt wanneer hij het op zijn heupen heeft. De regerend wereldkampioen won namelijk vanaf de negende plaats, terwijl Perez vertrok vanaf pole position.
Toch is het verschil tussen de twee coureurs van Red Bull Racing minimaal volgens Antonio Perez Garibay, de vader van Sergio Perez. Dat zegt hij in gesprek met de Mexicaanse krant ESTO. Hij vergelijkt de strijd zelfs met een legendarische rivaliteit in de Formule 1.

“Denk eens terug aan de tijd van Senna en Prost bij McLaren. Dit is hetzelfde. Ze denken hetzelfde, ze eten hetzelfde. Dan pakt Max de snelste ronde, dan Checo. In de kwalificatie willen ze pole position, maar ook in de training willen ze op nummer één staan. Checo kan het tempo nu bijhouden. Ik heb het gevoel dat er tussen Max en Checo maar een duizendste verschil zit en op moeilijke circuits zijn ze aan elkaar gewaagd.”

Opvallende vergelijking

Dat de vader van Perez de namen Ayrton Senna en Alain Prost noemt is vrij opvallend. De rivaliteit tussen de twee coureurs is namelijk één die nooit vergeten zal worden. Niet alleen omdat het de twee beste coureurs van hun tijd waren, maar ook omdat ze elkaar niet konden uitstaan.
Die verhouding lijkt tussen Perez en Verstappen momenteel in ieder geval een stuk beter te zijn. Zo heeft de Mexicaan eerder laten weten dat er veel respect is tussen elkaar en dat de relatie beter is dan mensen denken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties