Google pakt flink uit met nieuwe Pixel-lijn

News
donderdag, 12 mei 2022 om 11:00
google pixel 7 en pixel 7 prof1652344108
Woensdagavond heeft Google weer zijn jaarlijkse I/O-event gehouden, waarbij het bedrijf een hele berg aan nieuwe producten heeft getoond. De Pixel-lijn wordt door de techgigant flink uitgebreid.
De laatste weken verschenen er al steeds meer geruchten over nieuwe producten van Google. Het nieuwe product waar liefhebbers al een heel lange tijd naar uitkijken is een eigen smartwatch van Google en die is gisteravond eindelijk officieel onthuld. Heel veel details zijn er nog niet bekend, behalve dat het een rond ontwerp krijgt met een kroon die je kan draaien en indrukken. De Pixel Watch zal draaien op een verbeterde versie van Wear OS en gelijktijdig uitkomen met de nieuwe Pixel smartphone.
Op het event heeft Google namelijk ook de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro aangekondigd. De telefoons lijken op hun voorgangers, die al een drastische make-over hebben gekregen. Google eigen Tensor chipset zal wel een upgrade krijgen en de smartphone zal vanaf launch draaien op Android 13.
Een interessantere aankondiging op het gebied van smartphone is de Google Pixel 6a. Dit is een veel goedkopere variant van de Google Pixel 6, met een prijskaartje van 449 dollar. De smartphone is een stukje kleiner met 6,1 inch en moet het doen met een 60Hz scherm, in plaats van 90Hz en 120Hz. Opvallend genoeg zijn de camera’s ook iets minder goed, aangezien Google normaal de camera’s altijd hetzelfde hield van de premium naar de budget variant.

Eindelijk ANC earbuds van Google

Op het I/O-event heeft Google ook de nieuwe Pixel Buds Pro uit de doeken gedaan. Deze nieuwe oordopjes moeten een directe concurrent voor de Apple AirPods Pro worden en hebben dan ook een behoorlijk prijskaartje: 199 dollar. Daarvoor krijg je wel de eerste active noise-cancelling (ANC) earbuds van Google, met een transparency mode en IPX4 water-resistentie.
Google gaat daarnaast ook weer aan de slag met tablet. Het techbedrijf heeft namelijk de Google Pixel Tablet aangekondigd, die ergens in 2023 moet uitkomen. Ook hier zijn nog niet veel details van bekendgemaakt, behalve dat het een Tensor-chip zal krijgen, die nu alleen voor de Pixel 6 en 7 smartphones wordt gebruikt. Ook zal het meer een focus krijgen op entertainment dan op werk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Apple iPad Pro.