Switch-opvolger geeft Nintendo nu al hoofdpijn

News
donderdag, 12 mei 2022 om 10:30
pexels erik mclean 7340570f1646740364
De Switch is ruim vijf jaar na lancering nog steeds een enorm succes voor Nintendo. Maar het bedrijf is niet zeker dat het dat succes kan behouden wanneer het uiteindelijk tijd is om over te gaan op nieuwe hardware. Nintendo-baas Shuntaro Furukawa noemt de overgang naar het volgend systeem een ‘grote zorg’.
Tijdens een vraag en antwoord-sessie met investeerders heeft Nintendo het afgelopen week gehad over de plannen voor haar volgende hardware. Er is niets besproken over de volgende console zelf, maar hoe de overgang naar deze console gaat verlopen is wel behandeld. Nintendo wil vermijden het nieuwe platform haar gebruikersaantal naar nul brengt.
Om dat risico te verminderen wil Furukawa ‘lange termijn relaties met de klant opbouwen’. Naast het lanceren van nieuwe Switch-games is het bedrijf ook bezig om andere diensten te leveren waarvoor Nintendo-accounts nodig zijn. Verder gaan de IP’s van het bedrijf gebruikt worden buiten ‘gaming software’. De pretparken en de onlangs uitgestelde Mario-film lijken daar een voorbeeld van.
Furukawa geeft aan de overgang van bijvoorbeeld de razend populaire Wii naar de geflopte Wii U in het achterhoofd te houden. Bij die overgang is Nintendo er niet in geslaagd om haar gebruikers mee te verhuizen naar een nieuwe console-generatie. Nintendo hoopt een vergelijkbare tegenslag te vermijden.

Wordt de ‘Switch 2’ backwards compatible?

Nintendo houdt zich al langer bezig met de vraag of het gebruikers kan behouden in de volgende hardware-generatie. Binnen gaming lijkt het mogelijk dat de opvolger van de Switch backwards compatible wordt. Daar leek Furukawa namelijk eerder naar te hinten, al is de Switch 2 nog niet in detail besproken.