Google dacht erover na om Epic Games te kopen na Fortnite ruzie

News
maandag, 09 augustus 2021 om 13:00
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Fortnite-ontwikkelaar Epic Games is nu al een lange tijd verwikkeld in een rechtszaak met Apple. Door de juridische strijd is nu bekend geworden dat Google erover nadacht om de ontwikkelaar over te nemen.
Vorig jaar ontstond er plotseling een enorme ruzie tussen Epic Games en Apple en Google. Het liep zo erg uit de hand dat Apple de ontwikkelaar van Fortnite heeft aangeklaagd. Die rechtszaak is nu al een tijdje gaande en uit de juridische strijd worden er ook veel dingen duidelijk. Zo is eerder bekend geworden hoeveel Epic Games precies betaalt voor gratis games op haar store en dat de ontwikkelaar een fee aan Sony betaalt voor cross-platform gamen met Fortnite.
Nu blijkt uit de rechtszaak dat Google heeft overwogen om de ontwikkelaar gedeeltelijk over helemaal over te nemen, dat meldt The Verge. Dat idee werd geopperd nadat Epic Games een manier aanbood voor spelers om V-Bucks buiten de Google Play Store om te kopen. Via Twitter laat Epic CEO Tim Sweeney weten niet op de hoogte te zijn geweest van de plannen van Google.

Fortnite gaat tegen de regels in

De reden voor de ruzie tussen de Fortnite-ontwikkelaar en de techgiganten komt voort uit de monopoliepositie van Apple en Google. Epic Games vindt het oneerlijk dat er op de Play Store en App Store een hoog percentage wordt gevraagd over alle aankopen die in-game worden gedaan. De ontwikkelaar koos er daarom voor om een externe manier te introduceren om V-Bucks aan te schaffen in Fortnite. Op die manier hoeft Epic Games namelijk geen percentage aan Apple en Google te betalen.
Dat gaat alleen tegen de regels van beide online winkels in. Apple en Google hebben daarom allebei besloten om Fortnite te weren uit de App Store en Play Store.