Apple klaagt nu Epic Games aan in Fortnite affaire

  De ruzie tussen Apple en Epic Games blijft maar doorgaan over Fortnite. Nu klaagt juist Apple de ontwikkelaar aan vanwege diefstal.

  De affaire over Fortnite op iOS begon allemaal in augustus. Epic Games introduceerde een nieuwe betaalmethode in de game, waarbij alle inkomsten naar de ontwikkelaar zelf zouden gaan. Dat is tegen de regels van de App Store, want 30 procent van de inkomsten die ontwikkelaars verdienen over aankopen op apps in de App Store, moeten naar Apple gaan. Als reactie verwijderde Apple de populaire game uit haar digitale winkel.

  Sindsdien probeert Epic via de rechter de game weer op de App Store te krijgen, maar nu stapt ook Apple zelf naar de rechter. Volgens het techbedrijf zou Epic Games namelijk diefstal hebben gepleegd door geen commissie af te dragen over de in-game aankopen. Dat zegt Apple in de aanklacht.

  “De ernstige overtreden van contractuele verplichtingen en ander wangedrag door Epic Games heeft Apple serieus geschaad. Hiermee bedreigt de ontwikkelaar het complete iOS ecosysteem en de waarde van het systeem voor haar klanten.”

  Apple

  Miljoenen verdiend met Fortnite

  Volgens Apple heeft Epic namelijk wel flink geprofiteerd van de aanwezigheid van Fortnite op de App Store. Het bedrijf stelt dat er maar liefst 600 miljoen dollar is verdiend met de populaire Battle Royale game op Apple’s platform. Met de aanklacht bij de rechter probeert Apple nu een schadevergoeding te krijgen van Epic en om te bepalen of de ontwikkelaar de regels van de App Store heeft overtreden.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.