Apple slaat terug: 'Geen uitzonderingen in App Store, ook niet voor Fortnite'

  Afgelopen week liepen de spanningen hoog op tussen Apple en Epic Games. Er is ruzie tussen de twee ontstaan om de commissies in de App Store, in dit geval rondom Fortnite. Apple verklaart nu dat er voor niemand uitzonderingen gemaakt worden en dat Apples regels nageleefd moeten worden. Daarbij dreigt Apple Epic nu defintief uit het ontwikkelprogramma te gooien.

  De ruzie tussen Apple en Epic heeft er een nieuwe dimensie bij gekregen. Apple dreigt Epic Games met het beëindigen van alle ontwikkelaarsaccounts. Als Epic niet toegeeft zal op 28 augustus de stekker definitief uit de ontwikkelaarsaccounts getrokken worden. Dit betekent dat Epic geen toegang meer krijgt tot de ontwikkeltools voor iOS en Mac. Dit maakte de ontwikkelaar bekend in een tweet. Volgens Epic is het een wraakactie, omdat de ontwikkelaar afgelopen week een vuist maakte tegen de torenhoge commissie in de App Store. De Fortnite ontwikkelaar vraagt het gerechtshof dan ook in een officieel verzoek om Apple te manen om te stoppen met deze wraakactie.

  Apple vertelt op haar beurt in een verklaring dat het de apps van Epic graag in de App Store houdt, maar dat de regels er voor iedereen zijn. In de verklaring is Apple duidelijk: 'Het probleem dat Epic voor zichzelf gecreëerd heeft, is makkelijk op te lossen als het bedrijf een update voor de app uitbrengt, waardoor weer voldaan wordt aan de regel.'

  Flinke commissie op in-app aankopen zorgt voor ruzie tussen Apple en Epic

  Afgelopen week barstte de ruzie tussen Apple en Epic Games los. Alles begon toen Epic Games een nieuwe betaaloptie toevoegde aan Fortnite. Hiermee omzeilde Epic het commissiesysteem van Apple als je bijvoorbeeld V-Bucks direct bij Epic kocht. Apple kon dit niet waarderen, gezien er bij deze betaaloptie geen commissie afgedragen wordt door iOS gebruikers.

  Apple haalde vervolgens Fortnite uit de App Store, omdat de regels overtreden werden. Daarop klaagde Epic Apple weer aan met als doel dat de iPhone maker stopt met de torenhoge commissies van 30 procent op in app aankopen. De gemoederen zijn hierdoor flink opgelopen tussen de twee partijen, maar Apple wijkt geen centimeter van haar beleid.

  Fortnite is niet alleen uit de App Store van Apple gehaald. Ook is de game uit de Play Store gehaald door Google. De strijd die Epic voert is daarmee ineens een stuk groter geworden en zal naar verwachting nog lang geen einde kennen.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.