Goedkopere MagSafe lader voor iPhone 12 aangekondigd

News
vrijdag, 08 januari 2021 om 14:30
applef1623141517
Eind vorig jaar bracht Apple iPhone 12 op de markt. De nieuwe smartphone werd over het algemeen best aardig ontvangen en kreeg van ons dan ook een acht op schaal van tien in een review. Desondanks kreeg Apple ook veel kritiek op de iPhone 12 en dan vooral op de oplader. Je moet namelijk een behoorlijke geldsom neerleggen voor de iPhone 12 en daarnaast moet je ook nog eens los een dure oplader erbij kopen. Dit kwam Apple op veel kritiek te staan.

Opzoek naar een goedkoper alternatief?

Na Apple maakte ook Xiaomi bekend te stoppen met het leveren van een nieuwe oplader. Xiaomi pakte die wel iets handiger aan en kwam met dezelfde soort oplader en biedt die vervolgens goedkoper aan. Maar in plaats dat je ervoor kiest om je smartphone via een kabel op te laden, kun je er anno 2021 ook voor kiezen om MagSafe te gebruiken. Ideaal, je houdt je mobiele telefoon ertegen aan en hij laadt automatisch op.

De goedkopere MagSafe-lader

Het probleem is alleen dat een Magsafe-oplader vaak wat prijzig is, maar daar komt nu een goedkoop alternatief voor. Het Chinese bedrijf Anker staat bekend om haar goedkope accessoires en heeft nu ook een Apple MagSafe-oplader op de markt gebracht. De officiële MagSafe-lader van Apple moet 45 euro kosten, terwijl de variant van Anker maar 22 euro is.
iphone 12 magsafef1602612305

Apple Pro stand

De hele opladerrel was voor Apple best pijnlijk, zeker omdat het niet de eerste keer was. Een paar jaar geleden kwam Apple namelijk ook met een accessoire die wel erg prijzig was. Apple presenteerde namelijk een computermonitor voor 5000 euro, maar daar moest je dan nog wel voor 1099 euro een Apple Pro stand bijkopen.