Na Apple stopt ook Xiaomi met oplader bij nieuwe smartphone

News
maandag, 28 december 2020 om 11:15
pexels markus winkler 4097206f1609147368
Als je de nieuwe Xiaomi M11 smartphone is huis wil halen, dan is het te hopen dat je al een oude oplader hebt. Het Chinese bedrijf heeft namelijk aangekondigd net zoals Apple te stoppen met het leveren van oplader bij haar nieuwe smartphones.
Naast landen en particulieren is het ook belangrijk dat bedrijven zich gaan inzetten voor een beter milieu. Daarom besluiten steeds meer grote multinationals om ingrijpende maatregelen te nemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft daarom ervoor gekozen om geen oplader meer te leveren bij nieuwe smartphones. Consumenten krijgen nog wel een USB-kabeltje, maar geen opladerblokje meer.
Xiaomi claimt dat door deze keuze dat de verpakking van de nieuwe smartphone een stuk minder belastend is voor het milieu. Dat legt het bedrijf uit via een het sociale media platform Weibo.

In de voetsporen van Apple

Dat Xiaomi klachten van haar klanten verwacht is geen verrassing. Het Chinese bedrijf is namelijk niet de eerste techgigant die deze keuze neemt. Eerder dit jaar heeft Apple besloten om geen opladers meer te leveren bij haar iPhone 12-lijn, wat het bedrijf om de nodige kritiek kwam te staan. Opvallend genoeg stak Xiaomi destijds juist nog de draad met Apple via een sarcastische tweet...

Populair Nieuws