Apple geeft iPhone 12 een ander soort oplader

  De nieuwste iPhones, de iPhone 12-lijn, gaat in vier varianten komen als we insiders mogen geloven. Naast de iPhone 12 Mini zal ook de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Max en iPhone 12 Pro Max in de winkels verschijnen. Nu is er toch al iets uitgelekt; de twaalfde generatie iPhone’s krijgt een nieuwe oplader.

  Duurzamer maar dezelfde aansluiting

  Gelukkig gaat het niet weer om een nieuwe aansluiting, waardoor je al je oude Apple-opladers kan weggooien, zoals we bij de overgang van de iPhone 4 naar de iPhone 5 zagen (of toen de 3,5mm jack plug voor je oortjes verdween).

  De nieuwste lijn iPhones behoudt de Lightning-oplaadkabel, maar wordt de bedrading gevlochten. Op deze manier zou de kabel in principe een stuk sterker moeten zijn en zit er meer rek in, waardoor de oplader minder snel aan vervanging toe is en dus een stukje duurzamer is.

  Gaan we dit de komende jaren vaker zien?

  Omdat je deze nieuwe, duurzame, sterkere bekabeling in principe aan elke nieuwe oplader kan meegeven is de kans groot dat we dit de komende jaren bij heel veel Apple-producten gaan terugzien. De iPhone Mini, Pro, Max en Pro Max zullen deze kabel waarschijnlijk allemaal meekrijgen, al heeft Apple zelf nog niets bevestigd.

  De nieuwe iPhone lijn

  De iPhone 12 lijn komt dus straks op de markt met vier verschillende modellen. De goedkoopste variant met 64GB zal naar verluid slechts 699 dollar gaan kosten (omgerekend 601 euro), terwijl de duurste iPhone 12 Pro met 512Gb voor maar liefst 1449 dollar (omgerekend 1246 euro) in de winkels komt. Of de prijzen kloppen zal blijken zodra Apple de lijn officieel aankondigd.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.