Opnieuw op sluipjacht in Hitman 3

  Op 20 januari komt het derde en laatste deel in de Hitman-trilogie uit en kun je als Agent 47 wederom op pad in een scala aan nieuwe levels. Zo vlak voor de release zijn wij alvast met het begin van de game aan de slag gegaan. In deze Hitman 3 preview lees je wat IOI Interactive allemaal voor fans in petto heeft!

  Einde van een tijdperk

  Een kleine vijf jaar, zo lang is het geleden sinds het nieuwe tijdperk van de Hitman-reeks en diens knappe kop Agent 47 werd ingeluid. Ontwikkelaar IOI Interactive wilde terug naar de roots en gaf spelers de ultieme vrijheid om los te gaan in de diverse open levels. Anno 2021 is de kale huurmoordenaar nog steeds volop aan de bak en kunnen we eind januari aan de slag met het slotstuk van de nieuwe trilogie van Hitman-games.

  Met nog een kleine twee weken op de teller hoef je in ieder geval niet lang meer te wachten voor je erachter kunt komen hoe deze spionagethriller afgesloten wordt. Maar bovenal betekent het voor fans weer een frisse nieuwe collecties met nieuwe digitale speeltuinen waar je er flink op los kunt moorden. Of juist niet natuurlijk, je blijft immers een sluipmoordenaar. Zo vlak voor de release kregen we de kans om de eerste twee werelden al even te checken.

  En dat voorproefje is zeker smakelijk. Wie de trailers al een beetje goed in de gaten gehouden heeft, herkent de eerste twee levels van de game vrij snel. In Dubai sla je aan het moorden in een hypermoderne wolkenkrabber vol met smalle gangen en hoogteverschillen waar je gebruik van kunt maken. De sjeik die het gebouw in bezit heeft, houdt een groot feest en middenin al die feestelijkheden moet jij op zoek naar een aantal doelwitten om een kopje kleiner te maken.

  Een tripje naar Engeland

  Daarnaast was Dartmoor aan de beurt, een mooie villa verstopt in het Engelse platteland. Meteen is duidelijk dat elk level weer zijn eigen smoel heeft meegekregen en daardoor weer anders speelt. Want zo licht en modern als Dubai oogt, zo authentiek en oubollig ziet het gebouw in Dartmoor eruit. Zoals het Hitman typeert brengt ook dit mooie bouwwerk weer tal van manieren om binnen te komen, waaronder een aantal geheime gangen die je kunt openen. Waar ze zitten, dat is aan jou om te ontdekken. Maar handig is het zeker!

  Sommige van die elementen kunnen direct gekoppeld worden aan de nieuwe speeltjes die Agent 47 mee op zak heeft. Zo heb je voor het eerst toegang tot een handige smartphone die je kan helpen om handige zaken te vinden in levels. In Dubai kun je bijvoorbeeld de sloten van ramen hacken met de telefoon, waardoor je lekker buitenom je weg kan vervolgen. De camera op de smartphone geeft je daarnaast meteen de mogelijkheid om kiekjes te schieten in een (ietwat simpele) fotomodus.

  Een ander nieuw element dat Hitman 3 ten tonele brengt, zijn de zogenoemde permanente binnendoor wegen. Deze shortcuts moet je tijdens een van je eerste playthroughs zien te vinden en het unlocken van deze doorgangen blijft vervolgens permanent. Dus als je een level later weer een keer opstart, dan is die handige doorgang opeens open. In beide gespeelde levels die in de preview beschikbaar waren, zijn in ieder geval zulke handige paadjes te vinden.

  Hitman 3 Preview - Nog altijd heerlijk vermaak

  Het feit dat de bovenstaande punten de grootste toevoegingen zijn die IOI in de derde Hitman game heeft verwerkt, laat wel zien dat de serie als geheel vrijwel helemaal uitontwikkeld is. Hitman 3 pakt wederom de formule die de afgelopen vijf jaar is gefinetuned en geperfectioneerd en doet daar nog even die spreekwoordelijke kers op. Dat is op dit punt zowel de grootste kracht als zwakte van de titel.

  Gamers die innovatie verwachten, zullen met dit slotstuk wat bedrogen uitkomen. Het zijn vooral de mensen die al jaren genieten van het nieuwe werk van IOI die hier op hun wenken bediend worden. Is dat iets slechts? Nee, zeker niet. Maar het mag wel duidelijk gezegd worden voordat je overgaat tot aankoop. Agent 47 is zijn shine in ieder geval nog niet verloren, want de twee levels in de preview build voelden weer heerlijk. Er blijft niks zo lekker als het afsluiten van een missie met een silent assassin-rating. Zelfs niet na al die jaren.

  Hitman 3

  Verkijgbaar vanaf 20 january 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.