Goedkoopste Netflix abonnement wordt wat beter

News
woensdag, 19 april 2023 om 17:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Wie niet teveel wil uitgeven aan streamingdiensten moet af en toe concessies doen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niets kunt downloaden, op minder schermen tegelijk kan streamen, of een mindere beeldkwaliteit krijgt. Netflix gaat het allergoedkoopste abonnement alleen een stuk aantrekkelijker maken.
Als reactie op de scherpe daling in het aantal abonnees aan het begin van 2022 heeft Netflix een nieuwe abonnementsvorm met reclames ingevoerd. Reclames waren alleen niet het enige nadeel van dit plan vergeleken met duurdere abonnementen. Kijkers kunnen bijvoorbeeld maar één stream tegelijk aan hebben en moeten genoegen nemen met een resolutie van 720p.
Dat mag officieel HD heten, maar vergeleken met de resoluties die tegenwoordig gebruikelijk zijn, is het niets om over naar huis te schrijven. Maar omdat Netflix tevreden is over de resultaten van het abonnement met reclame, krijgen abonnees op dat plan er één stream bij en kunnen ze voortaan in 1080p kijken. Dat wordt per direct uitgerold in Spanje en Canada, om vervolgens te worden uitgebreid naar andere landen waarin het Basic with Ads-abonnement beschikbaar is.

Wordt Netflix Basic in Nederland ook beter?

Het is vooralsnog onduidelijk wat precies de plannen zijn in Nederland. Basic with Ads is nog niet naar ons land uitgerold en het is niet bekend wanneer dat wel gaat gebeuren. In een aantal nabije landen, waaronder het VK, Duitsland en Frankrijk is het al wel beschikbaar.
Wel is er in Nederland een Netflix Basic zonder advertenties. Dat biedt ook een maximale kwaliteit van 720p. Wellicht wordt die resolutie ook wat opgeschroefd. Een streamingabonnement dat niet meer dan 720p biedt zie je namelijk niet vaak meer: Disney+ biedt zelfs bij het abonnement met reclame 4K resolutie aan.

Populair Nieuws